Citat:
În prealabil postat de laialy
Daca ai vorbi in cunostiinta de cauza ai stii mai bine regulile divortului in islam.Da,divortul este permis atunci cand s-a incercat absolut totul pentru ca problemele din casnicie sa dispara.Barbatul nu are nevoie sa spuna"esti divortata"de 3 ori ci e suficient numai o singura data si nici de martori nu e nevoie.
Barbatul nu trebuie sa se pripeasca cand pronunta divortul sitrebuie sa fie perfect constient de ceea ce face.Daca face din divort o amenintare,santaj etc atunci divortul nu este valid.
Daca totusi a spus "esti divortata" ,femeia va trebui sa astepe timp de 3 menstruatii,iar abia apoi ea va fi divortata.In timpul acesta,barbatul TREBUIE sa locuiasca in aceeasi casa cu sotia lui..deci practic..li se da o sansa ca sa se impace.Daca se impaca iar dupa un timp el iar spune"esti divortata",femeia iar va trebui sa astepte 3 menstruatii iar daca pana la finalul acestora ei se impaca iarasi,al treilea divort va fi iremediabil.Barbatul nu se va mai putea casatori cu aceea femeie decat daca ea va fi casatorita cu alt barbat inainte..
Divortul nu este o joaca,iar celor 2 li se da practic 2 sanse sa se impace.
|
Draga mea, de ce nu esti atenta la intrebare?
Intrebrea a fost daca divortul se accepta in islam, iar raspunsul meu a fost ca DA, SE ACCEPTA.
Aaaaa, ca li se da sanse, ca se intruneste familia si discuta...bla, bla, bla.
Inca o data deci: divortul se accepta si se si face, in conditiile impuse de Coran.
In plus, pentru informarea ta, eu chiar vorbesc in cunostinta de cauza.
Si am sa iti si spun de ce: am citit Coranul din cap in coada, am discutat si mi-am lamurit intrebarile pe care le-am avut, si inca cu imami arabi cu care am discutat in limba engleza si cu tot respectul care li se cuvine.
In caz ca nu ai citit atenta Coranul, trecerea la islam se face dupa un ATENT SI PROFUND studiu coranic. Si eu am intentionat sa cunosc Coranul in profunzime. Aprofundand aceasta religie am observat cu claritate ca este departe de vibratia mea sufleteasca. De aceea nu m-am mai convertit. Nu pt ca nu l-am inteles, asta ca sa nu iti mai dai tu cu parerea, ca poate habar nu am.