Citat:
În prealabil postat de rozerin
pot sa iti pun si eu o intrebare?la crestini nu este permis divortul?daca femeia preacurveste,daca uita ca trebuie sa fie o mama devotata tu nu ai divorta sau stai cu ia incontinuare sa serviti micul dejun,iar in ce privesce ca spui ca crestinele muncesc si noi stam acasa iar gresesti.ce ai vrea sa stai tu acasa si eu sa muncesc ,ca proasta as fii sa te tin,barbatul este capul familiei care trebuie sa intretina familia.poti sa imi confirmi ca barbat ortodoxi nu au amante ?asa mai este si la noi cite un magar.divortul in islam este permis dar trebuie sa aduci argument dece vrei sa lasi acea femeie.
|
In crestinism doar doua sunt motivele de divort acceptate:
1. Preacurvia
2. Necredinta- daca sotul adica este de alta credinta.
Nici o mama nu uita sa fie devotata, sa stii. Nici mamele crestine si nici cele musulmane.
Preacurvia da dreptul sotului la divort, in crestinism, in timp ce in Islam preacurvia sotului este acceptata, cu pana la 4 femei. Desigur, nu i se permite la liber, trebuie sa se casatoreasca si cu celelalte daca are bani sa faca asta. Daca nu, sansa lui este separarea si abia apoi casatoria a doua.
Necredinta nu impune neaparat divortul, femeii i se da dreptul sa aleaga, sa ramana cu sotul necredincios - ateu sau de alta religie - sau sa il paraseasca. I se cere sa il paraseasca daca si numai daca el ii impune sa renunte la crestinism pentru orice alta religie (pocaita, catolica, budista, etc)
Nu spune nimeni ca femeia musulmana sa isi intretina sotul. De asemenea nu spune nimeni ca femeia crestina trebuie sa isi intretina sotul. Doar ca femeia crestina stie sa fie devotata caminului, sotului, copiilor ei si lui Dumnezeu. Vrei exemple?
Sau accepti numai exemplele negative?
Pot sa te intreb ce fel de femeie a fost mama ta? Poate ca si ea si-a respectat si iubit casa, sotul, copiii si pe Dumnezeu. Poate si tu ai avut oua rosii de Sfintele Pasti si brad impodobit de Craciun. Poate si tu aveai mancare buna si prajituri in casa, macar de aceste mari sarbatori crestine. Deci, luad ca exemplu cel mai cunoscut si apropiat tie, si pe tine te-a iubit o mama care nu a fost neaparat curva, zic eu. Poate ca tatal tau nu a avut amante, sau daca le-a avut nu ti le-a aratat tie.
Curvarii si curvele, betivii si alte scursuri nu le vei intalni niciodata la Biserica duminica, dar nici vinerea la moschee, nici in tara noastra si nici in tara sotului tau.