Citat:
În prealabil postat de rozerin
imi pare rau ca va inselati eu m-am nascut musulmana ca si parinti mei,si va pot raspunde dece o musulmanca nu poate sa se casatoreasca cu un crestin.eu fiind musulmana si casatorinduma cu un crestin normal ca acel om poate nu va dori sa ma rog eu de 5 ori pe zii,m-ar insulta ,deoarece in orice casatorie barbatul are mai multe drepturi el este capul familiei si trebuie sa ne supunem.iar cu americani iti voi raspunde si la aceasta intrebare ,americani au ales tarile arabe deoarece este petrolul ,ce sa caute americanul in romania ce sa ia??ia sa fie si in romania petrol si atunci mai vorbim.si cu acea problema cu convertirea crestina-musulman nu este obligatoriu !!!numai daca femeia crestina doreste nimeni nu o forteaza,de multe ori se intimpla ca un convertit sa respecte mai mult coranul ca cel musulman.sa stiti ca pot vorbi civilizat , respecta-ma si vei fii respectat,nu ca aceasta femeie MIRABELA care imi spune ce caut pe acest foru,dar ce cauta aceste intrebari despre islam pe un forum de ortodoxi?ati spus ca ati fost plecat in mai multe tari arabe ati fost huiduit dar va rog sincer raspundeti.
|
Deci, daca esti nascuta musulmana, Dumnezeu insusi a ales aceasta religie pt tine, tu nascandu-te in familie musulmana. Fata fiind, nici nu ai dreptul sa schimbi asta.
Daca te iubeste, sotul nu are nici un motiv sa te insulte, mai ales ca nici tu nu ai un motiv sa te rogi in prezenta lui, si oricum, ca femeie nu ti se impun cele 5 rugaciuni zilnice. Esti scutita de ele si stii bine asta. Deci, acest motiv, rugaciunea, cade din start.
In primul rand pt ca ai acceptat discutia civilizata iti multumesc si fac urmatoarea precizare: nu sunt barbat, sunt femeie si am 43 de ani. Am lucrat si de asemenea am si vizitat tari arabe, printre care si Emiratele Arabe. Am avut colaborari internationale cu tarile arabe, deci cunosc multe persoane de aceasta religie, am vizitat de asemenea familiile lor.
Nu am fost huiduita in nici una din tarile in care am fost din motiv ca eu am respectat in primul rand religia lor, cunoscand-o. M-am imbracat corect si chiar mi-am cumparat un val din Dubai, ca sa imi protejez capul de caldura. Am fost respectata pt ca nu m-am deosebit de ei decat prin culoare, eu fiind blonda cu ochi albastri.
Asa cum ti-am spus, am stat de vorba cu oameni care au studiat Coranul si de asemenea cu imami. Aceasta religie nu vibreaza cu mine pentru ca este mai violenta decat sunt eu pregatita sa accept. Poate pt ca eu sunt nascuta intr-o familie crestina si am asimilat Legea Iubirii pe care Iisus isi bazeaza Biblia sa.
Nu contest nici macar fanatismul altor religii, sa stii.
Consider ca fiecare om are parte in viata sa numai si numai de ceea ce merita, dupa faptele lui, bune sau rele. De asemenea, fiecare comunitate are ceea ce merita, dupa cum oamenii care o alcatuiesc sunt mai buni si mai iertatori, sau nu. Si, in acelasi spirit, fiecare popor are ceea ce merita dupa cum oamenii care alcatuiesc acel popor sunt mai buni si mai iertatori sau nu.
Nu suntem noi chemati sa judecam DE CE Dumnezeu sau Allah lasa sa se intample ceea ce se intampla. Treaba noastra este sa tragem concluzii si sa ne temem sa facem fapta rea pentru ca Dumnezeu are cu EL PUTEREA de a ne-o raspati.
De ce mor copii, musulmani sau crestini? Pentru ca sunt suflete pure si curate si Dumnezeu ii vrea la EL. Si, de asemenea, moartea lor aduce suferinta parintilor necredinciosi, care ar trebui sa se intoarca catre dreapta credinta si sa accepte voia LUI.
"DOMNUL A DAT, DOMNUL A LUAT, DOMNUL FIE LAUDAT !" spune Iov in vechiul Testament sau Taura, cum il cunosti tu. Este o Carte care precede Coranul. Acolo vei intalni pilda lui Iov, pe care Dumnezeu l-a lasat in cele mai grele suferinte doar ca saii verifice credinta. Dar Iov nu a putut fi clintit din credinta sa in Dumnezeu, oricat de multe rele i s-au abatut pe el si pe casa lui. E o pilda tare frumoasa, o sa o gasesti daca o sa o cauti, nu stiu acum sa iti spun in engleza cum ii spune capitolului, dar ma pot interesa.