Citat:
În prealabil postat de rozerin
imi pare rau ca va inselati eu m-am nascut musulmana ca si parinti mei,si va pot raspunde dece o musulmanca nu poate sa se casatoreasca cu un crestin.eu fiind musulmana si casatorinduma cu un crestin normal ca acel om poate nu va dori sa ma rog eu de 5 ori pe zii,m-ar insulta ,deoarece in orice casatorie barbatul are mai multe drepturi el este capul familiei si trebuie sa ne supunem.iar cu americani iti voi raspunde si la aceasta intrebare ,americani au ales tarile arabe deoarece este petrolul ,ce sa caute americanul in romania ce sa ia??ia sa fie si in romania petrol si atunci mai vorbim.si cu acea problema cu convertirea crestina-musulman nu este obligatoriu !!!numai daca femeia crestina doreste nimeni nu o forteaza,de multe ori se intimpla ca un convertit sa respecte mai mult coranul ca cel musulman.sa stiti ca pot vorbi civilizat , respecta-ma si vei fii respectat,nu ca aceasta femeie MIRABELA care imi spune ce caut pe acest foru,dar ce cauta aceste intrebari despre islam pe un forum de ortodoxi?ati spus ca ati fost plecat in mai multe tari arabe ati fost huiduit dar va rog sincer raspundeti.am observat ca ati scris ca in tarile musulmane nu exista biserici ,aici va contrazic in turcia nu exista?scuzati dar noi nu mergem la moschee dupa pomana!!!cum se intimpla la biserici si la imormintari de crestini ca vin oameni si bea si maninca pina se satura si mai cer si pentru acasa,la musulmani cind cineva decedeaza vecini ,neamurile duc cele necesare .la biserica va spun eu ce se intimpla pina incepe slujba se birfeste;UITE DRAGA CUM ESTE AIA IMBRACATA,UITE CE PANTOFI ARE,VAI DA STI TU CA FAMILIA CUTARE SA DESPARTIT si asa mai departe.vreau sa te mai intreb ceva,dece cind intrati in biserica sinteti incaltati?este casa lui dumnezeu si trebuie sa o respectam,la tine acasa tot asa intri incaltat?
|
Imi cer scuze ca ai inteles gresit: eu nu am afirmat ca mergi la moschee dupa pomana si nici nu am comentat in legatura cu traditiile de inmormantare ale nici unui cult religios, crestin sau musulman.
Doar ca mai devreme tu faceai un comentariu ca noi crestinii nu va ajutam pe voi musulmanii, ca vai de mine ce rai mai suntem noi ! Motiv pt care eu te-am intrebat, de bun simt de altfel, ca, daca noi suntem atata de rai de ce asteptati pomana noastra? Sau ajutorul, ma rog. Dar, draga mea, care urmaresti stirile si care stii presupun in ce saracie se zbat musulmanii din Afganistan, Pakistan, Irak, etc, VOI, CEI BUNI, VOI MUSULMANII, de ce nu ii ajutati voi? De ce va puneti problema ca ar trebui sa va ajutam noi? Nu ar trebui sa facem noi nimic pt ca nu e problema noastra si o ignoram, asta e tot. Dar daca ai pus problema asa, inseamna ca tu ca musulmana simti ca problema iti sau va apartine, deci, nu o impartasiti cu noi, rezolvati-o voi si gata.
Poate ca ai fost tu deseori la biserica crestina si de acolo stii si ritualul de inmormantare crestin si si faptul ca in biserica se barfeste. Ca daca nu stii tu, ci doar ai auzit asta, inseamna ca tu canti ca lautarul dupa ureche.
Si nu ar trebui sa ma ataci cu aceste exemple, pot sa iti spun cu certitudine ca in Turcia bisericile au fost luate si facute moschei. Si daca nu crezi, citeste putina istorie sau, daca ajungi in Istambul, e suficient sa vizitezi partea otomana a capitalei turcesti, ai acolo exemple clare, plus ghizii care iti vor raspunde la aceste intrebari, in engleza.
Si da, stiu ca Profetul nu a acceptat sa se roage in biserica crestina, ci afara, langa biserica, tocmai ca sa nu creeze un precedent si musulmanii sa cucereasca prin puterea sabiei bisericile crestine.
Turcia este un prost exemplu, mai ales ca turcii nu sunt recunoscuti ca musulmani de catre arabii musulmani, ei nerespectand mai nimic din Coran, incepand cu rugaciunea si terminand cu Ramadanul, trecand prin toate celelalte reguli. Nemaivorbind de faptul ca se casatoresc cu femei numai pt procreare si urmasi, ei iubindu-se intre ei, baietii. Uite ca si asta stiu, si o stiu de la ei. Asa cum ti-am spus, cunosc problema din interiorul ei...
Mi-am amintit acuma ca ai scris undeva ca musulmanii se inteleg minunat cu sotiile in vreme ce crestinii isi bat nevestele????/
Sper ca gresesc eu, ca daca intr-adevar ai afirmat asta, iti caut versetele din Coran si ti le postez aici, pt studiu, ca sa stii cui i s-a dat dreptul sa loveasca femeile pentru nescultare, sau ce e cu cele 50 de lovituri de bici.
Cauta pe youtube si ai sa vezi ce inseamna fata adevarata a islamului in Pakistan si Arabia Saudita, si mai povestim.
Eu doar sper ca tu ai avut o copilarie frumoasa si nu a trebuit sa asisti la asa ceva, la ceea ce societatea noastra imperfecta o numeste violenta in familie, probabil de asta si aperi cu atata inversunare islamul.
E ok, tu oricum traiesti in Legea asta si nici sa vrei nu o poti schimba. In multe situatii, tu ca femeie musulmana nici nu ai dreptul la liberul arbitru, si iti va fi si mai greu dupa casatorie. Daca esti bine indoctrinata, ai sa accepti ca te matuiesti daca si numai daca sotul tau e multumit de tine, spre deosebire de mine de exemplu, pe care ma va mantui Iisus.
P.S.
Marturisesc ca am facut o cunfuzie: nici una dintre femeile musulmane pe care le-am cunoscut eu, araboaice, turcoaice, sudaneze, tunisiene, etc. NU FACEAU nici macar o rugaciune din cele 5 zilnice, nici acasa si nici la moscheie, spunandu-mi ca ele fac asa ceva numai daca le cere sotul, altfel nu trebuie. Am luat aceasta afirmatie de buna, dar datorita tie am si verificat-o in noaptea asta. Tu aveai dreptate, nu ar fi ele scutite, doar ca se prefera pt ele rugaciunea de acasa.