am uitat ceva
Apropos de intratul incaltat in biserica, sau la mine acasa.
Daca vine cineva in vizita, Codul Bunelor Maniere - deci nu moftul meu personal - spune ca acesta sa nu se descalte, situatia fiind preferabila putorii care s-ar lasa in camera in cazul in care persoana vine de la drum mai lung sau de la serviciu, etc.
Si, sa ma scuzi, dar noi toti, toata familia mea purtam papuci de casa, de asemenea neinventati de mine, ei exista in comert iar noi ii purtam...ei bine, DA, in casa.
Si, daca nu te superi, in casa mea cu adevarat nu se descalta nici unul din musafirii mei.
Vorbind despre biserica, si respectand conditiile de clima europeana, Dumnezeu ne-a cerut alte lucruri noua crestinilor, deosebite de regulile musulmane.
Singura noastra regula in biserica este ca femeile sa fie decent imbracate, cu capul acoperit si sa stea in stanga altarului, la rugaciune, in timp ca barbatii sa aiba capul descoperit si sa stea la dreapta altarului.
Iisus Hristos, cand a intrat in Templul Tatalui Sau, nu si-a lasat incaltamintea afara, deci noi, cei care ii urmam pe Calea Luminii nu avem nici un motiv sa facem altfel.
El, Iisus a spus :"Eu sunt Calea, Adevarul si Viata, nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine !"
Acestea fiind spuse, nu vad nicaieri ideea sa ma descalt eu la biserica si altul, in spatele meu la inchinaciune sa imi miroase talpile. Sau sa le miros eu pe ale cuiva din fata mea.
|