View Single Post
Vechi 22.12.2009, 12:10:03
antiqu's Avatar
antiqu antiqu is offline
Member

Data înregistrării: 16.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Ortodox
Thumbs up

Am citit cu atentie discutia despre acest subiect si mi-a placut analiza facuta de Patinina, precum si raspunsurile celorlalti.
Draga alexaa, prin natura profesiei pe care o am , de multe, de foarte multe ori sunt chemat in diverse familii cu probleme domestice pentru a aplica "Legea". Problema este ca legea noastra este foarte deficitara la acest capitol si nu poti sa gasesti o rezolvare prin forta.
Toate cazurile de violenta familiala pe care la-em vazut sunt cam la fel: sotul care isi loveste sotia sistematic, o abuzeaza psihic, o ameninta, o chinuie zilnic, se tranforma intr-un mielusel la aparitia noastra si se jura ca el nu face si nu drege, ca e om bun, etc. Vecinii spun acelasi lucru: Bataile si tipetele se tin lant, veniti si faceti ceva, de aia sunteti politisti.
Daca ai vazut vreodata privirea copiilor dintr-o astfel de familie, asta iti spune tot. Bietii copii sunt pur si simplu terorizati.
In cele mei multe cazuri incercam sa luam sotia din casa aceea dar ea nu prea vrea si aici se ajunge la un cerc vicios. Inainte de 1989 barbatul putea fi luat de Militie din casa dus la sectie si arestat cateva zile, in care primea cam acelasi tratament de la militieni (bataie dimineata, la pranz, si seara). Din pacate, acum toata lumea are drepturi si politia nu mai foloseste asemenea tratamente, dar femeia agresata ce drepturi are?
Ca o concluzie: BARBATUL VA CONTINUA SA ISI LOVEASCA SOTIA PANA ACEASTA VA MURI! NIMIC NU JUSTIFICA RAMANEAREA INTR-O ATARE SITUATIOE, TREBUIE SA FUGI!!
NU CONTEAZA UNDE, TREBUIE SA FUGI CA SA-TI SALVEZI VIATA.
BATAILE, O DATA INCEPUTE NU SE VOR TERMINA NICIODATA.
Mai sunt femei care nu au suportat si au luat viata sotilor. Nu este o solutie fiindca in cele din urma Cel de Sus va avea grija si de cel care chinuie o fiinta fara aparare.
Radu