Subiect: parerea mea
View Single Post
Vechi 22.12.2009, 12:40:35
lareine's Avatar
lareine lareine is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.12.2009
Locație: Altundeva
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru lareine
Implicit

Konijiro, e un trick aici cu recompensa.
Ideea pentru un crestin ar fi sa faca tot binele si sa uite de el. Sa nu se gandeasca la el si sa se vada pe sine mai pacatos decat toti ceilalti. La iesirea din viata, unii Sfinti inca ziceau ca mai au nevoie de timp, ca nu au facut bine si ca inca nu au pus ceea ce numim inceput bun. Faza cu intratul sau neintratul in Imparatie nu se negociaza ca un contract laic, cu puncte, bulinute etc.

In ciuda calatoriilor si a informatiei la care am acces cu laptopul in brate de pe canapea, repet, nevoile mele nu sunt altele. Ma informez _si ce_? Asta nu schimba cu absolut nimic parametrii fiintei mele. Exist fiziologic in aceeasi maniera cu predecesorii mei, stiu foarte clar ca o sa mor la un moment dat, desi nu o simt si am impresia ca o sa fiu nemuritoare (in sensul de a nu experia moartea altogether, zic). Ce doream sa spun inainte era ca nimic din toate astea nu ne este esential si ca in afara de modul in care percepem lumea exterioara, ele nu au schimbat nimic in felul nostru de a fi. Nu suntem nici mai buni nici mai rai, progresul e intotdeauna exterior iar nevoile de care spui tu sunt superficiale si se poate trai foarte bine in afara lor.

Nu inteleg cum bisericile se baga in viata celor care nu vor sa aiba de a face cu credinta. In afara de batutul clopotelor, care da, poate fi 'invaziv' se mai intampla si altceva? Daca BC spune sa nu se foloseasca prezervative, singurii care vor asculta sunt cei care cred in mesajul transmis de BC. E a matter of choice, nu (mai) vine BC cu biciul pe tine sa te caute la zipper. Bisericile NU au cum sa spuna altceva, Konijiro, pentru ca in momentul in care ar face-o, ar abdica de la Christos. Fara El sau in afara Lui nu au nici o ratiune de a exista. E datoria lor sa spuna si e alegerea celorlalti daca vor sa o faca sau nu.

Si pe mine ma deranjeaza manipularea la fel ca pe tine, numai ca privit de dincolo de gard incoace. Tu te gandesti probabil ca nu e fair ca oamenii sa sufere fiind manipulati de biserica/religii. Eu ma gandesc ca nu e fair ca oamenii sa sufere pentru ca sunt manipulati de interesele altor oameni sau de duhul asta lumesc. In felul nostru, poate ca amandoi credem ca oamenii sunt prosti si neinformati si ca nu merita sa plateasca din cauza ignorantei :) Tu ai vrea ca, in ciuda ochelarilor mei de cal, eu sa folosesc prezervativ si sa nu fac sida, eu as vrea ca, in ciuda ochelarilor tai de cal, tu sa te mantuiesti :)

Parerea mea e ca desi tarile cu procent mare de atei (deja agnosticii se scalda in alte ape decat ateii) o duc mai bine dpdv economic, nu ateismul la scara larga ne paste in viitor. Ne paste o spritualitate calduta, confortabila, un melanj din mai multe religii revelate si orientale, o sa ne scaldam in iubirea si pacea universala etc, fiecare singur cu delirul lui. Cand lucrurile merg prost (cum merge de ex economia acum, sau cand sunt razboaie), oamenii nu devin atei ci se agata de ce pot.
Reply With Quote