Subiect: Despre Sabat
View Single Post
Vechi 22.12.2009, 18:31:18
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu-s Vezi mesajul
Atunci revenim, interdicția de a consuma carne de porc și zeciuiala sunt practici care nu există în cele zece porunci scrise pe table și totuși secta adventistă le ține cu aceași strictețe pentru că așa a propovăduit profetesa mincinoasă care a fondat-o: Ellen White.
Bag seama, Ellen White a devenit parte integrantă din Sfânta Tradiție Ortodoxă de o pomeniți atât de des
Adventiștii se iau după învățătura lui Hristos. El nici nu a consumat carne de porc, nici nu a anulat sistemul zecimii.

Citat:
În prealabil postat de ovidiu-s Vezi mesajul
Unde, arată-mi în Geneza, înainte de Moise unde existau?
Reiau fraza scrisă de mine:
Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Sabatul (sâmbăta), zeciuiala și "interdicțiile alimentare" (cum le numești) nu erau de natură ceremonială, acestea existau și înainte de Moise și sistemul levitic.
Poți nega că exista sabatul înainte de Moise? Gen.2,3
Poți nega că exista sistemul zecimii înainte de Moise? Gen.14,20
Poți nega că "interdicțiile alimentare" erau cunoscute și înainte de Moise? Gen.7,2.8; 8,20
Nu poți, ar trebui să rupi cam multe pagini din Geneza...

Citat:
În schmb exista legământul circumciderii, pe care voi adventiștii mari cercetători și mari cinstitori ai legii vechi, nu îl mai țineți.
Speram că nu va mai fi nevoie să repet: nu noi suntem "cinstitori ai legii vechi". Speram în van...

Citat:
Ba dimpotrivă, noi am dori să țineți toate zilele de odihnă pe care le-a lăsat Dumnezeu în Vechiul Testament.
Noi ținem doar ziua de odihnă lăsată de Dumnezeu atât în VT cât și în NT (din Eden până în Rai) și nu zilele dorite de ortodocși (că or fi duminici sau Paște).

Citat:
Nu mai spune, oare e așa? Păi să îți dau și altă variantă de traducere a Septuagintei
Nu e cazul să ne batem în versiuni engleze, tu mi-ai dat una, eu îți pot da cel puțin 7 în care nu apare adăugirea "cea mai mare". Importante sunt versiunile originale: textul în ebraică și traducerea greacă în care nu apar aceste cuvinte. Punct.

Citat:
P.S. Și până la urmă nu mi-ați explicat de ce țineți interdicțiile alimentare prezente în Vechiul Testament și celelalte porunci de acolo, nu. Pe noi pe creștini sf. Pavel ne învață în Noul Testament, în felul următor:
1 Cor 10.25 "25. Mâncați tot ce se vinde în măcelărie, fără să întrebați nimic pentru cugetul vostru.
26. Căci "al Domnului este pământul și plinirea lui".
Pavel ne învață să nu ne facem scrupule cu privire la carnea jertfită idolilor, nu cu privire la carnea necurată. La macellum se vindeau părți din animalele jertfite pe altare, unde se știe că se aduceau doar animale curate.