Citat:
În prealabil postat de andrei.ierom
Personal ma vad cam neputincios a raspunde concret la problema pusa de Iosif. Poate ca o meditatie aprofundata la Epistola intai a Sf. Ioan Teologul ne-ar putea da niste repere.
1IN4.7. Iubitilor, sa ne iubim unul pe altul, pentru ca dragostea este de la Dumnezeu si oricine iubeste este nascut din Dumnezeu si cunoaste pe Dumnezeu.*
1IN4.8. Cel ce nu iubeste n-a cunoscut pe Dumnezeu, pentru ca Dumnezeu este iubire.*
1IN4.9. Intru aceasta s-a aratat dragostea lui Dumnezeu catre noi, ca pe Fiul Sau cel Unul Nascut L-a trimis Dumnezeu în lume, ca prin El viata sa avem.*
1IN4.10. In aceasta este dragostea, nu fiindca noi am iubit pe Dumnezeu, ci fiindca El ne-a iubit pe noi si a trimis pe Fiul Sau jertfa de ispasire pentru pacatele noastre.*
1IN4.11. Iubitilor, daca Dumnezeu astfel ne-a iubit pe noi, si noi datori suntem sa ne iubim unul pe altul.*
1IN4.12. Pe Dumnezeu nimeni nu L-a vazut vreodata, dar de ne iubim unul pe altul, Dumnezeu ramane intru noi si dragostea Lui în noi este desavarsita.*
Cu drag, ieromonah Andrei
|
Andrei,
Din ce am observat eu de la tineri, mai ales cei care nu au avut nici un contact cu Biserica si care cresc vertiginos in numar este ca cu citate din scrierile patristice nu prea merge(la inceput fug de asa ceva). Trebuie cumva sa le arati ca esti cool, si ca rugaciunea si postul este marfa! Aici e problema, cum aratam acest lucru celor care se distanteaza de traditie vazind cu ochii.
Andrei