Subiect: Educatia azi
View Single Post
Vechi 05.03.2007, 01:47:25
cozia cozia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de IC
Indraznesc sa deschid acest topic pentru ca nu de putine ori mi-am pus intrebarea: Cum e mai bine sa ne crestem copiii si cum sa-i educam?
Lucrez in invatamant si pana acum am vazut destule, pot spune.
Intrebarile mele ar fi:
Pana unde poate merge autoritatea parinteasca?
Cum ne putem impune propriile valori in societatea de azi?
Ce si cat le permitem copiilor?
Astept pareri si mentionez ca nu sunt maritata si nu am copii, dar lucrand in invatamant as vrea sa inteleg si sa aflu parerile unor parinti si nu numai.
Ioana in primul rind la care din societati te referi la cea romaneasca sau canadiana, nord americana? pentru ca sunt inca diferente mari, INCA, iar multe din neajunsurile societatii referitor la felul cum isi cresc copiii si a sistemului de invatamint public NAmerican vin din faptul ca:

1. Sunt tari de emigrare masiva a creierelor formate fara nici o cheltuiala pentru ei.
2. Ca rezultat al acestui lucru scoala acolo nu este o prioritate. Tot circul educational este datorat presiunii parintilor si a comunitatii. Scolile sunt vazute ca mincatoare de bani si care nu produc mai nimic avind in vedere ca 90% din absolventii liceelor(cei care le termina) continua studiile superioare in domeniul uman si ajung sa vinda marfuri in lipsa de posturi in filologie, sociologie, filozofie, psihologie.

In Romania daca aruncai o caramida din avion loveai un inginer, in schimb in America mai mult ca sigur va lovi un psiholog.
Reply With Quote