Subiect: preotul fumator
View Single Post
Vechi 22.12.2009, 23:45:56
andrei_im's Avatar
andrei_im andrei_im is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.12.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de moshu Vezi mesajul
Eu sunt in devenire preot si fumez. Si cred ca voi fuma si in viitor, numai sa nu fiu in ochii lumii. Voi fi un popa fumator! Nu mi se pare ca este o piedica pentru liturgie, nici pentru povatuire si viata crestina. Sunt altii care au vicii la fel de periculoase pentru viata ortodoxa: mancatul, dependenta de cafea sau chiar ceai, unele ticuri corporale, barfirea (schimbul de informatii si tinerea la curent spun cei barfitori), meciurile de fotbal, filmele, muzica chiar etc. De ce totusi aceste dependente nu se judeca la fel de crunt ca tigara? Pentru ca sunt unii oameni care se amagesc. Mai bine nu ati judeca pe altii si exagera acest pacat, si il exagerati doar pentru ca nu va place voua fumul de tigara, deci procedati subiectiv.

Eu fumez pentru ca imi aduce liniste. O tigara ma calmeaza, ma linisteste. Daca nu stiati, sunt (sau cel putin erau pe vremuri) calugari fumatori.
imi pare rau ca iti spun asta frate, dar sa ne fereasca Dumnezeu si toti Sfintii de preoti ca tine! Doamne, unde a putut sa ajunga lumea aceasta!!! Presupun ca urmeaza sa ne spui ca fumatul la calugari este o dogma, ca doar au facut-o in vechime, "face parte din Biserica primara", samd. Daca ar fi sa judecam pacatele noastre, in raport cu pacatele mai grave ale altora, oare unde am ajunge? Fratele meu, daca spui ca esti preot in devenire, nu ai citit nicaieri ca tutunul este tamaia dracului? Cum ii vei aduce tu tamaie lui Dumnezeu, si cateva minute dupa, acasa, in camera ta, tamaie diavolului? Nici nu mai am putere sa spun altceva, desi ar fi multe de zis. Am ramas pur si simplu socat, nu am cuvinte. Sa iti dea Dumnezeu intelepciune, frate!
Reply With Quote