Subiect: Despre Sabat
View Single Post
Vechi 23.12.2009, 00:30:41
valy72001
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu-s Vezi mesajul
Ba dimpotrivă, noi am dori să țineți toate zilele de odihnă pe care le-a lăsat Dumnezeu în Vechiul Testament. De exeplu, și aici revenim:
Leviticul 19.37 “Să păziți TOATE legile Mele și TOATE rânduielile Mele și să le pliniți. Eu sunt Domnul Dumnezeul vostru”.
și zilele de odihnă la fel:
Iesirea 31.13 "Spune fiilor lui Israel așa: Băgați de seamă să păziți zilele Mele de odihnă, căci acestea sunt semn între Mine și voi din neam în neam, ca să știți că Eu sunt Domnul, Cel ce vă sfințește”
Lev 16. 29-31 “Aceasta să fie pentru voi lege veșnică: în luna a șaptea, în ziua a zecea a lunii, să postiți și nici o muncă să nu faceți, nici băștinașul, nici străinul care s-a așezat la voi… Aceasta e cea mai mare zi de odihnă pentru voi și să smeriți sufletele voastre prin post. Aceasta este lege veșnică”.
Așadar va trebui să țineți și ziua aceasta din Vechiul Tesament pentru că Dumnezeu spune că este cea mai mare zi de odihnă și că este lege veșnică.

Nu mai spune, oare e așa? Păi să îți dau și altă variantă de traducere a Septuagintei
Lev 16. 30 For in this day he shall make an atonement for you, to cleanse you from all your sins before the Lord, and ye shall be purged. 31 This shall be to you a most holy sabbath, a rest, and ye shall humble your souls; it is a perpetual ordinance.("The Translation of the Greek Old Testament Scriptures, " by Sir Lancelot C. L. Brenton 1851)
Citeste la tine in Biblie titlul la capitolul Lev 16. Iar daca sunt vesnice legile acestea inseamna ca esti pe o cale gresita.

Citat:
În prealabil postat de ovidiu-s Vezi mesajul
P.S. Și până la urmă nu mi-ați explicat de ce țineți interdicțiile alimentare prezente în Vechiul Testament și celelalte porunci de acolo, nu. Pe noi pe creștini sf. Pavel ne învață în Noul Testament, în felul următor:
1 Cor 10.25 "25. Mâncați tot ce se vinde în măcelărie, fără să întrebați nimic pentru cugetul vostru.
26. Căci "al Domnului este pământul și plinirea lui".
E un sfat. iti urez ”pofta mare” la toate lighioanele din lista Lev 11. Ma gandesc cum ti-o intra sobolanul pe gura