Citat:
Īn prealabil postat de Myrobah
Marii sfinti? Ce bune ar fi 3 exemple.
Hai sa-ti impartasesc ceva, antoniap. Cea mai buna interpretare a Apocalipsului mi se pare a lui Dante, care vedea in Biserica Catolica din vremea sa marea desfranata aratata de Iisus sfantului Ioan. Avem armate de canonizati si prea putini sfinti autentici. Asta au ajuns calugarii din manastirile ortodoxe: slehte de " cititori " in Apocalips, ca pe vremea imparatului Frederic; cum cei din manastirile catolice sunt majoritatea niste raspandaci ai crestinismului in forma neinteleasa si prost explicata. Ti-a strecurat cineva chip-ul sub piele? Nu cred. In bolgia a noua cu semanatorii de schisme si dezbinari.
|
Daca tu ii dispretuiesti pe sfinti e problema ta, dar nu veni aici sa pui la indoiala valorile Ortodoxiei mele. Nu intru in polemici cu tine pentru a demonstra ca sfintenia exista. Tie iti recomand pocainta grabnica pentru ca L-ai jignit pe Duhul Sfant.
Citeste
Vietile Sfintilor si ai sa vezi cat de multi sfinti exista, ce mari minuni pot face ei si cat de mult ii iubeste Dumnezeu considerandu-i prieteni. Cine ii considera modele demne de urmat nu-si permite sa-i dispretuiasca. Dar cine are alte repere in viata... Dumnezeu sa te ajute sa simti tu insuti frumusetea vietii calauzita de Duhul Sfant.