163. Liderii Pucioși îl curtează din nou pe arhiereul Irineu (I)
În ultimele mesaje ticluite de secta “Noul Ierusalim”, liderii pucioși încercă să ne inoculeze din nou o teză deja învechită, mincinoasă și răsuflată: aceea că arhiereul Irineu de la Cluj ar dori nespus să li se alăture, dar este ținut “legat cu lanțuri” nevăzute de către ceilalți arhierei, "cerberii" Bisericii Ortodoxe Române. Mai mult, suntem anunțați că Irineu este candidat din nou la “ridicarea lui din nelucrare”, adică la păstorirea “oițelor” Noului Ierusalim. Pentru aceasta, ni se sugerează (să fie un adevăr, sau e tot o minciună?) că el i-ar fi vizitat pe ascuns (în taină, spun ei) pe liderii pucioși în bârlogul lor, în fruntea unei delegații de simpatizanți sosiți de la Cluj:
“Vă îmbrățișez în Duhul Sfânt pe voi, cei ce ați venit din cetatea Clujului la masa Mea de cuvânt. Așezați-vă, dar, cu poporul Meu de la izvor la masă și creșteți, tată, hrănindu-vă cu cele ce ies din gura Mea [...] O, Mi-e tare, tare dor de arhiereul Meu cel de azi! L-aș vrea să-Mi pască oițele și să le pășuneze de-a dreapta Mea. Îmi voi pune poporul la veghe sfântă pentru învierea lui, pentru ridicarea lui din nelucrare, căci stă închis cu pașii lui cei pentru slava Mea de azi și nu are cine să-i rupă piedica și să meargă el apoi pentru viața oilor Mele cele atât de puține, căci puține oi sunt și nu au păstor ca să le păstorească și să le înmulțească și să le poarte spre izvor ca să ia din el viața lor. [...]” (Citat din Cuvântul dela Pucioasa din 13-12-2009)
Nici șpiritul Verginicăi nu pierde ocazia de a sublinia despre această suspectă și ciudată “aducere în taină” a lui Irineu la ascultarea liderilor pucioși, un semn pentru “primăvara” scontată, adică scoaterea lui de “sub lanțurile” în care l-au încătușat ceilalți arhierei din BOR:
“ Aducem aici în mare taină pe arhiereul Tău și îl atingem cu cele de sus și îl binecuvântăm pe el pentru că este scris între martori, Doamne, și este arhiereul Tău de azi, întru care Tu ai binevoit în vremea aceasta pentru pecetluirea grădiniței Tale de cuvânt, iar el a fost credincios și Te-a ascultat. Acum, sub lanțuri cum stă pus, cuvântul lui e înghețat pe buze, dar vine în curând primăvara [...]
– Și acum, Doamne, eu, trâmbița Ta, aștept pentru ziua mea de serbare grăirea mea cu poporul cel de azi al meu și al Tău, poporul cel credincios, căci numai cei credincioși până la sfârșit ne sunt popor. [...]” (Citat din Cuvântul dela Pucioasa din 13-12-2009)
Oare despre ce “aducere în taină” să fie vorba? Există doar două variante posibile, dar departe de a fi echiprobabile.
Prima, că odată cu simpatizanții de la Cluj să fi venit la Pucioasa și arhiereul Irineu, dar neapărat “în taină”, pentru a nu se da pe față presupusele lui simpatii ascunse și mocnite pentru Noul Ierusalim. Este această variantă credibilă? Din câte se cunoaște despre Irineu, acest lucru este practic imposibil. El s-a dezis în mod categoric și repetat, în public, de orice aderență sau tangență cu secta de la Pucioasa. S-a recunoscut pe sine ca un om care a fost înșelat cândva printr-o evlavie părută a liderilor pucioși și fără a-i fi cercetat mai în profunzime, dar care s-a dezis apoi de ei cu hotărâre. De atunci, de aproape douăzeci de ani, conduita sa în Biserica Ortodoxă a fost ireproșabilă. Ar fi o dureroasă surpriză se se dovedească acum că acest om s-a lăsat târât în mocirla fariseismului, pe care de altfel chiar liderii pucioși o condamnă atunci când le convine:
“Învățați această nouă împărăție, împărăția luminii, căci cei ce nu iubesc să fie așa, aceia vor plânge din pricina întunericului lor, căci cele ascunse sunt rele pentru aceasta, iar cele în lumină ținute sunt ale celor curați, curați în ei și între ei unii pentru alții, iar fățărnicia îi dovedește pe cei ce o lucrează pe ea.” (Citat din Cuvântul dela Pucioasa din 14-12-2009)
Dacă jocul dublu este de-a dreptul improbabil atunci când ne referim la conduita arhiereului Irineu Bistrițeanu, mai rămâne o singură variantă: liderii pucioși se joacă cu cuvintele, aparent fiind amatori de figuri de stil, atunci când afirmă că “arhiereul Irineu a fost adus în mare taină la Pucioasa”, cu prilejul sărbătoririi “Șfintei Virginia”. Adică, a fost adus la fel de “în taină” cum au fost aduși și Sfântul Andrei, și “sfânta Virginia”, pentru a împodobi Cuvântul pucioșilor cu părerile sale. Numai că, în timp ce “Șfântul Apostol Andrei” și Șfânta Virginia” – deși nu i-a văzut nimeni, doar liderii pucioși i-au văzut în închipuirea lor – au fost slobozi la gură, rostind (tot prin gura liderilor pucioși) cuvinte de îmbărbătare pentru pucioși, “șfântul arhiereu Irineu Bistriceanu” (sosit și el “în taină” la Pucioasa, pe aripile imaginației schizoide a liderilor pucioși) n-a rostit nici un cuvințel. Pasă-mi-te, el încă mai are limba lipită de cerul gurii. Asta, tot din vina arhiereilor-cerberi ai BOR, care-l țin închis și legat în lanțuri și cu căluș la gură, și “cuvântul lui e înghețat pe buze” ca să nu cumva să declare în public, săracul, cât de mult îi iubește ei pe pucioși:
“O, Mi-e tare, tare dor de arhiereul Meu cel de azi! L-aș vrea să-Mi pască oițele și să le pășuneze de-a dreapta Mea. Îmi voi pune poporul la veghe sfântă pentru învierea lui, pentru ridicarea lui din nelucrare, căci stă închis cu pașii lui cei pentru slava Mea de azi și nu are cine să-i rupă piedica și să meargă el apoi pentru viața oilor Mele cele atât de puține, căci puține oi sunt și nu au păstor ca să le păstorească și să le înmulțească și să le poarte spre izvor ca să ia din el viața lor. L-am avut lângă Mine atunci, în zilele mărturiei Mele, și apoi a fost pus în legături pe dinafară și pe dinăuntru, și limba i s-a lipit de cerul gurii și nu M-a mai mărturisit cu izvorul Meu de cuvânt, și are căluș în gură față de mărturisirea Mea cea de azi, căci așa i-au cerut cei fricoși, cei ce se tem de el pentru alegerea lui. [...] Acum, sub lanțuri cum stă pus, cuvântul lui e înghețat pe buze, dar vine în curând primăvara când toate vor mărturisi pentru Tine și pentru acest neam binecuvântat pentru zilele venirii Tale acum pe pământ cu slava Ta de cuvânt. În taină îl cuprindem și îl mângâiem pe martorul Tău de azi și îl întărim în cămașa răbdării sfinte, căci răbdarea lui își va da rodul ei, o, Doamne. Amin.”(Citat din Cuvântul dela Pucioasa din 13-12-2009)
Dar cât de adevărată este această “mărturie “ a pucioșilor, cum că Irineu (cităm) “are căluș în gură față de mărturisirea Mea cea de azi” ???
|