View Single Post
Vechi 23.12.2009, 15:28:07
laialy's Avatar
laialy laialy is offline
Member

Data înregistrării: 03.11.2009
Locație: London,UK
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de elizabeta Vezi mesajul
Draga mea, cum as putea sa te jignesc si sa ma numesc in continuare crestina? Religia mea are la baza dragostea, nu ura. Totusi, daca am facut ceva care sa te ofenseze, te rog din inima sa-mi treci cu vederea, pentru ca din prea putina informare sau din neglijenta am facut-o, in nici un caz anume. De-asta te rog sa fii sigura...

Nu stiu ce inseamna pacat in islam. In crestinism, avem porunci, si anume cele 10 porunci date de Dumnezeu lui Moise pe Muntele Sinai. Acestea au capatat valente suplimentare de-a lungul timpului. Si mai sunt si poruncile Bisericii, care se refera la posturi, la spovedanie si impartasanie, la milostenie... In islam, care sunt poruncile care trebuie tinute?
Nu ai facut absolut nimic care sa ma ofenseze.Asa cred si eu,nu te poti numi crestin daca nu dai dovada de toleranta.

O sa iti spun care sunt pacatele majore in islam..toate se gasesc in Quran.(nu o sa le pun in ordinea in care apar,ci in ordinea care imi vin in minte)

1.Sa asociezi parteneri lui Dumnezeu

2.Sa ucizi(„... cel care ucide un suflet nevinovat de uciderea altui suflet sau de o alta stricaciune pe pamant este ca si cand i-ar ucide pe toti oamenii, iar cel care lasa In viata un suflet este ca si cum i-ar lasa In viata pe toti oamenii.” Quran 5:32)

3.A face vrajitorii

4.A nu iti face rugaciunile

5.Adulterul este un alt mare pacat

6.Ruperea legaturilor de rudenie si neascultarea parintilor

7.A lua sau a plati dobanda

8.A fi arogant si laudaros

9.A fura

10.Jocurile de noroc sunt un alt mare pacat in islam

11.Calomnierea femeilor nevinovate(Aceia care defaimeaza femei evlavioase,preacurate si drept-credincioase vor fi blestemati atat in aceasta viata cat si in Viata de Apoi si vor avea parte de chin mare.Quran 24:23)

12.Homosexualitatea e un pacat mare

Off..sunt mai multe dar am incercat sa ti le dau pe cele majore..:)