View Single Post
Vechi 23.12.2009, 16:22:47
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Eu una sunt bucuroasa ca sunt femeie si ma simt bine in pielea mea. e frumos sa fii femeie ortodoxa, sa o ai ca model pe Maica Domnului, sa te silesti sa fii virtuoasa, sa ai copii pe care sa ii cresti in frica lui Dumnezeu. E adevarat ca viata unei femei este mult mai jertfelnica, in toate planurile, decat a unui barbat, insa daca ne da Dumnezeu putere, le-om duce pe toate. Pentru mine, faptul ca o femeie are aceeasi sansa la mantuire anuleaza orice inechitate sociala. Degeaba esti barbat, daca nu te mantuiesti. le au si ei pe ale lor, si noi pe ale noastre. nu mi-ar fi placut nicidecum sa traiesc intr-o societate matriarhala, in care femeile sunt capul familiei si pot avea cati barbati doresc, iar linia genealogica se socoteste dupa mama, nu dupa tata, ca la noi. Viata asta este minunata, dar noi ne-o complicam inutil. Parerea mea. Iar despre pantaloni... Lareine a expus problema foarte bine, e problema imbracamintii feminine si a celei masculine. insa nu am vazut pe nimeni sa tipe pe forum ca nu il lasa indreptarul de spovedanie sa stea cu cercel in ureche sau par lung... mie mi-a recomandat duhovnicul sa nu vin in pantaloni la biserica, ceea ce nu mi-e greu, pentru ca eu port mai mult fuste (medii, nu lungi). Cat depsre ciclu, mi-a spus ca nu e voie in biserica, nici sa pup icoanele acasa. Evident, nu sta nimeni sa te intrebe in biserica daca esti la ciclu, insa e vorba despre constiinta ta si despre ascultare...