Citat:
În prealabil postat de Traditie1
Si pentru Elisabeta si altii care discuta cu Lalay ca si cum nu ar fi nimic în neregula cu ea si religia ei: nu fii naiva, discuti cu o românca nascuta crestina care s-a lepadat de Hristos. Când discuti cu un musulman discuti cu un eretic care tagaduieste însasi fundamentele religiei crestine,divinitatea Mântuitorului, Sfânta Treime, Scriptura.
Pe omul eretic trebuie sa-l mustri, nu sa faci schimb de impresii cu el.
|
Draga Traditie1, as avea si eu cateva intrebari elementare:
1. esti fata sau baiat (femeie sau barbat)?
2. ai si un nume de botez crestin, sau doar un substantiv comun si un numar, ca sa ma pot adresa ca de la crestin la crestin...
3. ma bucur ca vezi paiul din ochiul meu, dar prefer sa gresesc iubindu-i pe altii, decat taindu-le capetele; in plus, pentru noi e Craciunul, sau ai uitat?... cred ca nu... sper ca nu...si, in fine,
4. fiecare dintre noi se va prezenta de unul singur in fata Mantuitorului - tu vei raspunde de greselile tale, eu de ale mele; iti multumesc pentru ca mi-ai atras atentia, este parerea ta... din punctul tau de vedere ti-ai facut datoria fata de mine si fata de Mantuitor, dar atat, acuma lasa-ma te rog, in pace si nu ma mai supara.
Crezi ca poti sa faci asta, frate sau sora crestin(a)?