View Single Post
Vechi 23.12.2009, 23:08:44
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de hoinarul Vezi mesajul
Nu stiu cat de crestina este credinta despre care vorbesti tu, dar Cuvantul lui Dumnezeu (Sfanta Scriptura) spune:

"Sufletul care pacatuieste, acela va muri."(Ezechiel 18:20)

Posteaza un singur verset care sa spuna ca sufletul este nemuritor.

P.S. Tu mai crezi in inviere daca te consideri "nemuritor"? Sau esti asemenea saducheilor "care ziceau ca nu este inviere" (Matei 22:23)?
Moartea sufletului este despartirea de Dumnezeu.

Confuzi moartea fizica (care tine de trup) de moartea spirituala (specifica sufletului).

Iti recomand in acest sens un studiu al fratilor tai protestanti care desi in multe chestiuni sunt la fel de ignoranti ca tine, macar in domeniul asta se afla pe o treapta mai sus cu teologia.

Biblical Definition of Death as separation
http://www.bible.ca/d-death=separation.htm

Citat:
Ca sa intelegi la ce se referea Domnul Iisus Hristos, citeste ce spune tot Domnul Iisus Hristos, referitor la aceeasi tema:

"Voia Tatalui Meu este ca oricine vede pe Fiul si crede in El, sa aiba viata vesnica; si Eu il voi invia in ziua de apoi." (Ioan 6:40)

Despre inviere si viata vesnica de dupa inviere vorbeste Domnul Iisus Hristos. Nu despre "nemurire". Despre asta vorbeste "mincinosul" (diavolul).
Invierea este re-unirea trupului cu sufletul, nu re-creerea omului la Judecata.

De altfel, poate imi explici si mie cum, daca teoria adventista ar fi adevarata, Dumnezeu creeaza oameni rai la Judecata?
Inseamna ca, dupa dogma adventista, Dumnezeu devine autor (creator) al raului.

Citat:
Dar la ce se refera? La moartea sufletului si nemurirea trupului? Sau, ce alta ciudatenie iti mai trece prin cap?

Lasa interpretarile versetelor. Nu este nevoie de ele. Sfanta Scriptura este cat se poate de limpede in deslusirea subiectului mortii si al invierii (in care tu nu ai de ce sa crezi).
Daca ar fi asa limpede, toti iubitorii sloganului "Sola Scriptura" ar cadea de acord la capitolul asta.
Dar dupa cum se vede, parerile sunt impartite.
Adventistii, iehovistii si alte cateva secte minore nu cred in nemurirea sufletului, restul (neo)protestantilor (majoritatea) da.
Reply With Quote