Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus
Iarăși uiți: mai scrie că a sfințit și a binecuvântat ziua a șaptea. Dumnezeu sfințește și binecuvântează ceva degeaba? Îmi pare rău, Îl confuzi cu vreun minuscul preot ce sfințește apa de ploaie și are impresia că devine apă sfințită!
|
Confuzia este exclusiv in capul tau, faptul ca a sfintit ziua respectiva nu inseamna restrictie de la lucru.
Restricti de altfel greu de cuantificat in ziua de azi la adventisti, parerile sunt impartite intre ce s-ar cuveni sa faci si ce nu in "ziua de odihna".
De exemplu, se sustine sa faci fapte bune, dar daca asta implica sa ajuti un vecin cu o treaba, fapta buna se exclude.
Poti sa iei autobuzul, dar sa nu platesti biletul, si alte hilaritati.
Ca sa nu mai vorbim de patroni adventisti care nu dau la servici sambata dar n-au nimic impotriva ca angajatii lor (ne-adventisti) sa faca bani pentru ei.
Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus
Ba trebuia. Pentru cei tari de cap trebuie să li se amintească continuu (se exclud persoanele de față  ):
"Atunci Domnul a zis către Moise: " Până când nu veți voi să ascultați de poruncile Mele și de învățăturile Mele? Vedeți că Domnul v-a dat ziua aceasta de odihnă și de aceea vă dă El în ziua a șasea și pâine pentru două zile; rămâneți fiecare în casele voastre și nimeni să nu iasă de la locul său în ziua a șaptea"." (Facerea 16,28.29)
|
Esti cam confuz pentru cineva care pretinde ca ar sti asa bine Biblia.
Pasajul nu este din "Facerea" ci din "Iesirea"
Citat:
Care porunci, și care sabat (vei întreba tu), că doar nu ajunseseră încă la Sinai pentru a primi tablele Legii?
Știau de Sabat, la fel cu știau de interdicția furtului, a minciunii, a curviei, etc.
|
Aceeasi observatie ca mai sus. Nu era vorba de nici un Sabat, ci de poruncile date ceva mai devreme (acelasi capitol, cateva versete mai sus), pe care unii din evrei au incalcat-o, ceea ce a atras mustrarea si aducerea aminte din partea Domnului.
La fel, poruncile si invataturile la care se refera Domnul sunt ceva mai sus (sa nu adune mana mai mult decat consuma, sa adune in ziua a 6-a de doua ori mai multa).
Deci pana la urma cine sunt cei confuzi?
Va bateti cu Biblia in piept si un capitol intreg nu sunteti in stare a citi si pune cap la cap.