fratele meu, nu iti mai compara pacatul cu ce fac altii. Ca la Judecata nu o sa vina barfitorii sa zica "Lasa-l, Doamne, ca noi am facut mai rau!". Chiar daca altii fac lucruri mai urate, la Dumnezeu nu exista pacate mari, pacate mici, ci exista pacatul pe care in fiecare ceas il savarsim si impotriva caruia trebuie sa ne luptam pana la sange. Problema la tine nu este fumatul in sine, ci atitudinea ta in fata lui. Nu cauti sa te indrepti deloc, ba mai mult te mandresti cu aceasta patima pe un forum unde oamenii cauta raspunsuri, cum sa vietuiasca mai curat, cum sa ne bucuram mai mult in Biserica?Si in schimb, iata ce gasim! Crezi ca te va lua cineva drept model? Asta trebuie sa fie preotul - un model pentru noi. Nu doar "popa" care mai trece pe la parastase din cand in cand sa isi ia banu. Ar trebuie sa ne cutremuram de vietuirea preotilor si, prin asta, sa ne rusinam de necuratia noastra. Astea nu sunt basme, sunt realitati. Cunosc preoti de mir in Bucuresti cu o vietuire aproape de sfintenie. Poti sa tii cea mai frumoasa predica, sa povatuiesti toti oamenii cu cuvintele Evangheliei, dar daca nu vietuiesti tu in duhul Evangheliei, nu o sa te creada nimeni fratele meu!! Nu vreau sa te judec, ca am pacate mult mult mai mari decat fumatul, insa ti-am spus - ma intristeaza ca nu cauti indreptare pentru asta. Iti doresc sa fii preot frate, dar nu in felul asta. Doamne ajuta!
|