Subiect: preotul fumator
View Single Post
Vechi 24.12.2009, 17:01:12
moshu's Avatar
moshu moshu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2008
Locație: Tg-Mures
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru moshu
Implicit

Frate Andrei, iti multumesc pentru vorbele tale si ma bucur de atitudinea ta. E adevarat ca nu putem atinge perfectiunea in obiectivitate, oricat am incerca sa fim de drepti in judecata, tot ramane o particica mica de subiectivitate in noi. Deci, vreau sa spun ca nu judecam cateodata perfect, corect in totalitate. Tu imi spui nu iti mai compara pacatul cu ce fac altii, si poate ca ai dreptate, insa cine au inceput primii? Cine a facut acest topic, despre popi fumatori, fiecare dandu-si cu parerea lui, cand ar trebuie sa ne cutremuram de vietuirea preotilor? Daca s-ar fi cutremurat de vietuirea preotilor sau ar fi avut mai multa smerenie si rusine autorul topicului, topicul nu ar mai fi existat si nu s-ar fi ajuns poate la aceste prejudecati expuse pe larg pe un forum ortodox. Si ma bucur ca esti de acord cu mine, cand ai spus ca la Dumnezeu nu exista pacate mari, pacate mici, ci exista pacatul pe care in fiecare ceas il savarsim si impotriva caruia trebuie sa ne luptam pana la sange. Pai daca nu sunt pacate mici si mari, iar fiecare dintre noi trebuie sa ne consideram mai pacatosi decat fratii nostri ceilalti... atunci de ce pe topicul asta apar mesaje ca:
Citat:
În prealabil postat de Hartford Vezi mesajul
O patima grea chiar si pentru preoti "fumatul", nu stiu ce credeti voi despre preotul fumator dar pe mine ma desgusta si nu stiu cum sa-i spun ca eu greu ma pot obisnui cu idea toata saptamana cu tigara in mana si duminica cu Hristos in mana.
Dumnezeu sa ma ierte ca iar am judecat.
si
Citat:
În prealabil postat de Ratacitorul Vezi mesajul
In mod canonic,preotul fumator ori se lasa de fumatori trebuie caterisit!E vina celor ce stiu si nu cer arhiereului caterisirea acelui fumator.Iar daca episcopul stie si nu ia masuri trebuie instiintat Sinodul BOR!
si
Citat:
În prealabil postat de andrei_im Vezi mesajul
nu ai citit nicaieri ca tutunul este tamaia dracului?
si
Citat:
În prealabil postat de GeorgeS Vezi mesajul
Fumatul este pacat pt. toti , clerici sau mireni, deoarece strica sanatatea omului si nu ii aduce nici un beneficiu(nici macar acela de a-l calma).
(il permit sa il contrazic)
si
Citat:
În prealabil postat de Hartford Vezi mesajul
...stiu ca sfintele taine sint valide dar e pacat de el si de cei care se smintesc...
Oare acestea nu sunt toate judecari? Prin acestea nu se considera fumatul fiind deasupra tuturor relelor, desi chiar tu ai spus ca nu sunt pacate mici si mari? Nu cumva criticile asupra fumatorilor au loc din cauza partii subiective a oamenilor, deci incorecte de judecata, pentru ca acei oameni... nu fumeaza? Ei critica vici pe care nu le au ei dar le au altii! Nu sunt dari de parere nefolositoare? Mai ales ca se adreseaza unui slujitor al Bisericii?
Culmea, mai incolo, cel de mai sus, ultimul citat, tot el spune cu ipocrizie:
Citat:
nu-l judec de loc il compatimesc..si ma rog pentru el incontinuare caci nu parintele este rau ci pacatul.
:)
In, rest vreau sa iti raspund pe scurt la cateva intrebari, si anume:
Citat:
În prealabil postat de andrei_im Vezi mesajul
Problema la tine nu este fumatul in sine, ci atitudinea ta in fata lui.
Atitudinile diferitilor oameni sunt, cum am explicat chiar in prima fraza a acestui post, subiective. Atitudinea mea, desi recunosc ca poate ar fi mai bine sa nu fumez, e una subiectiva: dar totusi imi place. Nu consider ca ma inchin deloc la tigara; sunt perfect constient ce consecinte are, si simt ca ma pot lasa oricand de fumat, numai ca nu o fac.
Citat:
Nu cauti sa te indrepti deloc, ba mai mult te mandresti cu aceasta patima pe un forum unde oamenii cauta raspunsuri, cum sa vietuiasca mai curat, cum sa ne bucuram mai mult in Biserica?
Sa ma indrept? Dar cine a spus ca sunt incovoiat? De mandrit nu cred ca ma mandresc deloc cu aceasta patima, cum am spus in primele mele posturi, tot ce vreau e sa ajung la prejudecatile gresite ale unor indivizi cu privire la fumat si fumatori.
Citat:
Poti sa tii cea mai frumoasa predica, sa povatuiesti toti oamenii cu cuvintele Evangheliei, dar daca nu vietuiesti tu in duhul Evangheliei, nu o sa te creada nimeni fratele meu!!
Cine spune ca nu voi trai in duhul Evangheliei ca preot fumator? Explica-mi...
Citat:
Nu vreau sa te judec,

Citat:
ca am pacate mult mult mai mari decat fumatul
In sfarsit incepem sa ajungem undeva.

Acum intrebarile mele:
1. Cine a inceput prejudecatile?
2. Sunt pacate mai mari decat fumatul?
3. EU am pacate mai mari decat altii care fumeaza?
4. EU critic pe altii pentru viciile pe care eu nu le am?
5. Acest topic e unul interesant si folositor, pana acum?
6. Merita NOI sa ne dam cu parerea de slujitorii Bisericii, care este trupul lui Hristos?

http://www.youtube.com/watch?v=Q4027l_BsDE&NR=1 - it's supposed to be funny like me!

Last edited by moshu; 24.12.2009 at 17:09:02.
Reply With Quote