View Single Post
Vechi 24.12.2009, 17:51:56
almaris
Guest

Implicit

Elena, pasajul biblic despre care vorbesti vrea sa aduca in atentie faptul ca o femeie tematoare de Dumnezeu trebuie sa se afiseze atat in public, cat si in biserica intr-un mod cuviincios. Nici o legatura cu activitatea de slujire a femeii, de a lua cuvantul etc. Apostolul Pavel vorbeste in alt context tot despre femei adresandu-se celor din Corint ca reprezentantele sexului frumos sa aiba capul acoperit ca semn an stapanirii lor, cu alte cuvinte sa arate cumva ca sunt casatorite, spre deosebire de cele neacoperite care in acea vreme prestau servicii sexuale. Acest lucru insa nu mai este valabil astazi, insa din pacate exista biserici in care barbatii stau separat de femei si exemple de felul acesta ar putea continua. Daca vreuna din voi, femeile, se simte discriminata la un moment dat pe criteriul sexului si in general barbatii fac astfel de lucruri, indrazniti si intrebati in baza carui fapt fac acest lucru, veti vedea ca nu vor putea sa spuna ca asa a randuit Dumnezeu, pentru ca nu au cum sa spuna asa ceva, ci vor aduce in discutie randuieli, obiceiuri, texte biblice interpretate tendentios s.a.m.d. Cum spuneam in mesajul anterior, sa fim mai atenti la felul cum s-a raportat Domnul la femei in general si vom invata multe.

Andrei, cred ca nu gresesc cand spun ca pasajul biblic adus de tine in discutie nu are legatura cu discutia care are loc aici, insa e bine venit pentru a lamuri alte aspecte. Aici se prezinta suferinta unei biete femei care reuseste sa scape de boala ei intocmai cum ii spune Mantuitorul, si anume prin credinta. Natura suferintei nu are absolut nici o importanta nici aici, nici in alta parte, Domnul vindeca si ajuta oamenii pentru simplu motiv ca au nevoie, nu o face nici pentru a-si crea adepti nici nu-i intreaba de convingerile religioase, ci raspunde la o nevoie. Mentionezi ca Mantuitorul spune ceva despre perioada lunara a femeii si faptul ca atunci Dumnezeu are o receptivitate mai mare la rugaciunile ei. Ai dedus asta din pasajul cu femeia bolnava de 12 ani? In cazul acesta, permite-mi sa-ti spun ca gresesti. Oricum acesta teorie pe care n-am mai auzit-o pana acum este originala drept sa spun, insa nu sta in picioare deoarece caracterul desavarsit al lui Dumnezeu nu poate accepta asa ceva, EL este deschis fata de noi, barbati si femei 24 de ore din 24, 365 de zile pe an. Totusi, in pasajul adus de tine in discutie, pare a fi vorba despre cu totul altceva. Femeia respectiva reprezinta intr-un fel pe omul care doreste sa se apropie mai mult de Dumnezeu, stie ca la El are vindecare si iertarea pacatelor, insa se loveste mereu de altii foarte "sfinti" care creaza in jurul lui Dumnezeu un fel de zid care nu mai permite si altora apropierea, de acea femeia vine pe dinapoi si se atinge de haina, crezand ca nimeni nu o va vedea, insa Domnul face cunoscut acest lucru ca sa-i arate si ei se celor care erau de fata ce poate face credinta in viata unui om chiar daca uneori sunt obstacole. Credinta este totul, dragii mei, stiti ca Domnul i-a zis lui Pentru, Eu m-am rugat pentru tine ca sa nu se piarda credinta ta. Domnul nu s-a rugat ca Petru sa nu-si piarda sanatatea, reputatia, sau chiar viata, ci credinta care in ochii Mantuitorului este cea mai importanta, ea stabileste locul nostru acum si in viata viitoare.

Last edited by almaris; 24.12.2009 at 18:06:24.
Reply With Quote