Citat:
În prealabil postat de hoinarul
Aici se vorbeste despre existenta si cunoasterea legii lui Dumnezeu (ori prin auzire ori prin constiinta sadita de Dumnezeu).
Cain a cunoscut legea lui Dumnezeu (astfel nu ar fi fost pedepsit).
De ignoranta dau dovada cei care cred ca-si pot fi singuri lege, fara sa caute si asculte de ceea ce spune Dumnezeu. Se mint singuri cu ajutorul "constiintei" lor, hranite de cel rau.
Cercetati Cuvantul lui Dumnezeu si Legea Sa. Altfel, puteti avea surpriza neplacuta sa fiti judecati pentru ceea ce nu ati vrut sa cunoasteti. Nu mai cautati justificari (unele cu versete din Scriptura) prin care sa aratati inutilitatea cunoasterii si ascultarii de Legile lui Dumnezeu.
|
Chestia cu "inutilitatea" iti apartine si nu este ceea ce eu am sustinut, urmareste problema la care am raspus colegului dumitale adventist ca sa vezi ca la el (la tine?) este eroarea.
Ca sa fac un rezumat pe scurt, dumnealui sustinea ca Cain nu pute fi pedepsit decat daca cunostea Legea, o alta tentativa adventista de a interpreta Scriptura pentru a valida invatatura nebiblica a EGW cum ca Legea/Sabathul ar fi fost date inainte de iesirea din Egipt.
Dumneata ai scris "legea lui Dumnezeu", asta ce mai e, la ce te referi exact?
Ei bine, am aratat ca nu e nevoie sa credem in supozitiile respectivei doamne pentru ca Scriptura ne ofera un raspuns mult mai bun si anume constiinta era/este ghidul celor care nu au/aveau Legea. (cu "L" mare).