Citat:
În prealabil postat de GeorgeS
Fumatul este pacat pt. toti , clerici sau mireni, deoarece strica sanatatea omului si nu ii aduce nici un beneficiu(nici macar acela de a-l calma).
Tin minte de ceea ce-mi povestea un cunoscut care se ducea pe la Man. Sambata si neputandu-se abtine de a fuma, se ducea la WC si mai pipa cate o tigara. La un moment dat il vede un parinte calugar si-i spune: " Auzi frate, tu ai cumva un horn pe trupul tau ? " "Nu , parinte . Dar de ce intrebati?" " Daca Dumnezeu voia sa lase omul sa fumeze ii facea si un horn pe trup ca sa traga fumul mai bine. Asa ,daca nu i-a lasat asa ceva , inseamna ca e pacat sa fumezi!"
Va dati seama ca fratele a stins imediat tigara si s-a rusinat sa mai fumeze in manastire!
|
Eu ,am fumat in trecut in ianuarie se implinesc 4 ani de cand am reusit sa las tigara ...recunosc a exista motivatie : doream sa miros a floare,sanatatea ,dantura...n motive erau si cu ajutorul gandurilor pozitive infine mi-a tremurat mana stanga vreun an ,va vine sa credeti? ...nu urasc pe nimeni care fumeaza pt ca evident eu stiu cum este cu tigara ,privesti altfel acest pacat dupa ce l-ai comis ca sa zic asa ..DAR cu regret spun ca nu am reusit sa ajut pe nimeni in jurul meu sa poata lasa acest pacat ..ceea ce ma doare este ca nu mai pot sta cu prietenii ,familia care fumeaza ..am devenit foarte sensibila si nu pot respira ei cred poate ca sunt eu rea dar nu pot sta in jurul lor si uite asa ...la servici nefumatorul nu are pauza si acasa sunt cam in exil ,ei toti fumeaza la ei si la mine nu se fumeaza in consecinta nu prea trec pe la mine ....durerea mea este ...la o manastire mi s-a spus despre ei ....eu spuneam Parinte ai mei toti fumeaza si nu pot lasa acest pacat ce sa fac? ...aoleu pai daca fumeaza nu sunt cu Dumnezeu ... nu v0a puteti da seama cum m-am simtit eu cand am auzit asta? era prima oara cand aud asa chiar ...eu traind la oras mai mult ,doar in provincie auzeam este iarba necuratului etc..
In final schimbarea este in noi ,noi sa dorim si se poate eu sunt un exemplu si sper sa ajut
Iar referitor la Preot ,nu am voie sa judec ma stradui tare sa privesc ca sutn pacate si pacatosi ,noi mireni si restul lumii cred putem spune doar cearta pacatul din om ,nu?
Important este sa simta ca este pacat si ca asta nu il ajuta la o curatenie ..
Preotul la Sfarsitul Slujbei de Sf Maslu spune : si iarta-mi mie Doamne pacatosul cel dintai parca ..asa imi amintesc ....si mereu ma gandesc sa luam aminte ,doar de asta mergem la Biserica!
Inchei prin a ura un Craciun Fericit tuturor si multa Pace ,Rabdare si Iubire pentru oameni ,vietuitoare si mediul inconjurator