Subiect: Despre Sabat
View Single Post
Vechi 25.12.2009, 11:04:40
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de hoinarul Vezi mesajul
In acel verset, la care ai raspuns, se vorbeste despre porunci, povete, indreptari si Legi date de Dumnezeu. Fiind vorba de patru categorii, toate la plural, ar trebui sa fie cel putin 8 la numar.
Ce te face sa crezi ca cele 4 categorii sunt disjuncte?
Te invit sa arati (cu Biblia, desigur) care sunt difererentele intre cele 4.

Citat:
Tu ai dat numai patru. Asa ca , mai sapa.
Sa mai sap unde? In scrierile EGW care pentru tine au acelasi loc ca (daca nu chiar tin loc de) Scriptura?

Ai si tu Biblia, te invit sa arati exact unde este scris ceva in plus fata de ce am mentionat eu, ceva care sa sprijine presupunerile pe care le fac adventistii in aceasta directie.

Citat:
Sau, mai bine lasa.
Sa inteleg ca este o recunoastere anticipata a esecului?

Citat:
Cartea Facerii nu este o carte a poruncilor. Are o alta tema. Iar ingnorantii nu iau in seama acest lucru
"Ignorantii" de care vorbesti nu fac aceasta clasificare extra-Scripturistica pentru a pune in Scriptura ceea ce de fapt nu este acolo.
Daca respectul pentru Scriptura este "ignoranta", prefer ignoranta (asa cum e definita de tine).

Si nu uita ca poruncile care le-a primit Avram sunt tocmai in cartea Facerii.
Deci cum nu este o carte a poruncilor?

Citat:
si cer sa le spuna aceasta carte, ceea ce vor ei. Vor ca poruncile, povetele, indreptarile si Legile lui Dumnezeu sa fie enumerate si explicate in aceasta carte a Bibliei. Dar,despre porunci si legi se vorbeste in cartile urmatoare.
Deci sa inteleg ca logica ta e urmatoarea: Dumnezeu a dat Legea inca din timpul lui Avram dar asta nu se mentioneaza acolo, pentru ca nu se incadreaza in clasificarea adventista a cartilor Scripturii?

Atunci pe ce se cladeste aceasta afirmatie decat pe ignoranta in materie de Scriptura sau poate mai bine zis, fantezia dnei EGW care a tras linile pentru adventisti ce sa vada in Scriptura (chiar daca nu e acolo) si ce sa ignore (chiar daca este scris)?

Eu nu pot intelege cum de iei tu in serios o credinta cladita pe o teologie atat de hilara. Probabil ai motive personale pentru a te afla in mijlocul lor, respectul pentru Sf. Scriptura in nici un caz nu este printre ele.