Citat:
În prealabil postat de AlinB
Confuzia este exclusiv in capul tau, faptul ca a sfintit ziua respectiva nu inseamna restrictie de la lucru.
|
Și tu ar trebui să știi că "a sfinți" înseamnă a dedica, a pune deoparte. În cazul de față, ziua a șaptea a fost pusă deoparte de celelalte șase și dedicată exclusiv odihnei și părtășiei Dumnezeu-om.
Citat:
Restricti de altfel greu de cuantificat in ziua de azi la adventisti, parerile sunt impartite intre ce s-ar cuveni sa faci si ce nu in "ziua de odihna".
|
Sabatul nu este privit ca un moment "restrictiv", ci ca o ocazie de bucurie și părtășie cu Dumnezeu și cu frații. Cât privește principiul călăuzitor în ținerea sabatului este unitar la adventiști, nu există "păreri împărțite", fiecare știind ce are de făcut sau nu în ziua de odihnă.
Citat:
De exemplu, se sustine sa faci fapte bune, dar daca asta implica sa ajuti un vecin cu o treaba, fapta buna se exclude.
|
Principiul este același și în relație cu semenii, depinde despre ce "treabă" este vorba. Nu e totuna că-l ajuți într-o boală ori neputință acordându-i asistență, în stingerea incendiului, sau pur și simplu să-l ajuți să-și spele mașina, chiar dacă acest din urmă lucru implică mai puțină muncă fizică.
Citat:
Poti sa iei autobuzul, dar sa nu platesti biletul, si alte hilaritati.
|
Nu înțeleg ce insinuezi, că adventiștii circulă fraudulos pe mijloacele de transport în sabat?
Citat:
Ca sa nu mai vorbim de patroni adventisti care nu dau la servici sambata dar n-au nimic impotriva ca angajatii lor (ne-adventisti) sa faca bani pentru ei.
|
Această practică este condamnabilă și condamnată în Biserică, totuși în comunitatea mea nu am întâlnit asemenea stări de lucru, deși sunt destui patroni.
Citat:
Esti cam confuz pentru cineva care pretinde ca ar sti asa bine Biblia.
Pasajul nu este din "Facerea" ci din "Iesirea"
|
Îmi cer scuze, am greșit. Citatul e din Ieșirea. Nu mi-e la îndemână să zic Facerea și Ieșirea în loc de Geneza și Exodul cum e în toate versiunile (mai puțin cea ortodoxă).
Citat:
Aceeasi observatie ca mai sus. Nu era vorba de nici un Sabat, ci de poruncile date ceva mai devreme (acelasi capitol, cateva versete mai sus), pe care unii din evrei au incalcat-o, ceea ce a atras mustrarea si aducerea aminte din partea Domnului.
|
Observația ta nu este pertinentă, dacă citești pasajul respectiv, vei observa că chiar și la darea poruncii privitoare la strângerea manei, Legea exista:
"Domnul însă a zis către Moise: "Iată Eu le voi ploua pâine din cer. Să iasă dar poporul și să adune în fiecare zi cât trebuie pentru o zi, ca să-l încerc dacă va umbla sau nu după
legea Mea." (Ieșirea 16,4)
Citat:
Deci pana la urma cine sunt cei confuzi?
|
Cei care se încurcă prin fel de fel de tertipuri, doar porunca divină să n-o împlinească.