View Single Post
Vechi 26.12.2009, 23:00:07
mariamargareta mariamargareta is offline
Banned

Data înregistrării: 04.12.2008
Religia: Ortodox
Implicit 164. Fierbințeala minții și răcoarea duhului la pucioși duc la degringoladă ...

164. Fierbințeala minții și răcoarea duhului la pucioși duc la degringoladă încălzirea globală (I)

În timp ce omenirea este tot mai îngrijorată de efectele încălzirii globale, Pucioșii își etalează în ultimele lor mesaje căldura nestăvilită cu care ei îi primesc pe noii-veniți, căldură denumită de ei “focul de Duh Sfânt”. Scopul lor nemărturisit este acela de a crea o stare de efervescență religioasă mondială, un fel de beție calorică a rațiunii, care să amorțească și să topească ultimele rămășițe de îndoială din inimile celor chemați, iar apoi să-i îmblânzească și să-i înjuge la nevoile pragmatice ale sectei:
“O, îmbrăcați-vă în duhul blândeții, că de mare ajutor este el pentru statul Meu în om, pentru căldura lui cea plină de taină sfântă, taină de la care se naște în om înțelepciunea cea de sus, toiagul de sprijin pe calea lui cu Mine, căci Eu locuiesc în înțelepciunea Mea cea din om, și pe care el o dobândește de sus prin duhul blândeții, duh care poate totul în om, Duhul Meu.” (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa din 13-12-2009)

Căldura pucioșilor cică îi încălzește până și pe sfinți (ceea ce ne obligă să presupunem că sfinții mai subțirel îmbrăcați au început deja să tremure de frig plimbându-se prin câmpiile raiului). În ultimă instanță, până și Dumnezeul Pucioasei va fi nevoit să Se încălzească de la pucioși iar pucioșii de la Dumnezeul lor, și așa să se încălzească ei mereu, unii de la alții. În fine, de la încălzirea globală se va trece apoi la o etapă superioară, când vor lua foc unii de la alții și se va ajunge ca focul Duhului Sfânt să-i aprindă pe toți oamenii:
O, poporul Meu, îți amintesc, tată, să nu uiți lucrarea vorbirilor sfinte în mijlocul tău, căci Eu așa Îmi fac loc cu tine și cu sfinții și cu harul Meu cel lucrător pentru tine și prin tine în mijlocul tău, și pe pământ apoi cu tine în lucrare pentru mulți, căci vorbirile sfinte sunt pline de taină sfântă și slujesc lor îngerii tainelor cerești și se încălzesc sfinții lângă căldura ta cea pentru Dumnezeu între frate și frate, căci Eu arunc mereu focul Meu în tine ca să ne încălzim la el, Eu și cu tine, că nu e bine să fie rece pentru Dumnezeu în mijlocul tău, poporul Meu. Focul Meu cu tine ține de cald și de mângâiere mulțimilor de suflete, și iau foc unii de la alții cei ce iau acest foc de Duh Sfânt de pe masa Mea cu tine, și își aprind iubirea și veghea cei ce se hrănesc cu iubirea Mea cea din mijlocul tău pentru om. Sunt în mijlocul tău cu sfinții, și am în ziua aceasta în cuvântul Meu de peste tine oaspete ceresc la masa Mea cu tine pe ierarhul Nicolae, cel care a trăit pentru Mine pe pământ, așa cum s-a și născut.” (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa din 19-12-2009)

Mesajul privind “focul” sau “căldura” sau “căldurile” în care se scaldă pucioșii nu e deloc nou. El se regăsește în destule “Cuvinte” fabricate de-a lungul vremurilor la Pucioasa, așa încât el pare suficient de convingător în a încredința pe oricine că aici trebuie să fie vorba de o doctrină consolidată. Iată doar câteva exemple:

1. Din cele mai vechi timpuri pucioșești, creștinii sunt ademeniți către sectă cu bunătăți închipuite și promisiuni mincinoase, printre care aceea că ei nu vor gusta niciodată moartea (deși pucioșii cei mai în vârstă mor pe capete, unul după altul). Nu lipsește însă printre ele și încălzirea gratuită:
Decât Dumnezeu te cunoaște, și El îți va zice: „Vino, obositule! Vino, însetatule! Vino, golule! Vino, frigurosule! Vino să te încălzesc! Vino să te îmbrac! Vino să te hrănesc! Vino, că te vor bate vânturile! Vino, că la Mine sunt toate bune pentru tine! Vino, că din Mine te-ai născut! Vino la Mine, creștine!“ (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa din 14-01-1975)
2. Creștinilor pucioși li se promite în afară de nemurire și o promisiune nouă - încăldurirea:
“ Vă prind și vă cuprind și vă încălduresc și suflu Duh ceresc peste voi și peste cei împreună cu voi care iau de la Domnul ca să aibă și să fie duhovnicești și sfinți pentru vremea slavei celei mari." (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa din 27-05-1993)
3. Trâmbița Pucioșilor, Verginica, se proclamă pe sine “făclia care te încălzește și te ține treaz”. Ea îi cheamă pe pucioși să fie și ei făclii, adică să vină și să ia chipul și asemănarea ei:
“Popor cu nume nou, stai aproape de mine și de duhul meu, care lucrează în tine cele cerești. Stai lângă mine, că eu sunt o făclie care te încălzește și te ține treaz, fiule. Căutați să semănați cu mine, și veți vedea apoi cu cine semănați și vă veți bucura. Eu mă arăt, dar dacă nu veți semăna cu mine cum veți putea îndura clipa aceea, fiilor?" (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa din 28-08-1993)
4. După ce au primit “încăldurirea” de la sursă, Pucioșii sunt îndemnați să se “încăldurească unii pe alții” cu focul prometeic al “Duhului Șfânt Pucioșesc”:
“E frig afară, tată. Binecuvântat să fii sub căldura Duhului Sfânt, Care te acoperă astăzi, și unul pe altul să ne întâmpinăm și să ne încăldurim, iubitul Meu popor.” (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa din 15-02-1994)

5. Încăldurirea reciprocă devine o virtute creștină, iar căldura Duhului Sfânt devine de-a dreptul o harismă. Verginica vine și ea să contribuie la încălzirea globală, pe post de aerotermă, suflând căldură peste (și mai ales în) pucioși:
“ Am venit să-ți țin de cald, poporule amorțit pe calea către cele cerești; să te-ncălzesc, tată, la sânul slavei cuvântului Meu și să te îndemn spre căldură, că Eu încălduresc inima ta. Iată astăzi glasul cuvântului Meu care a coborât pentru tine la ieslea cuvântului Meu; pentru tine, tată, ca să-l las astăzi peste tine, ca să te încălduresc, că e frig, tată, și unul pe altul să ne încăldurim în vremea frigului.[...] Binecuvântat să fii sub căldura Duhului Sfânt, Care te acoperă astăzi, și unul pe altul să ne întâmpinăm și să ne încăldurim, iubitul Meu popor. [...] Verginica este venită cu Mine, Domnul, în mijlocul poporului ei: – Pace vouă, măi copii! [ ...] Iată, suflu căldură în voi. Să fie iesle caldă în voi, să intre cuvântul în voi și să-i fie cald, fiilor. Nu fiți reci, nu fiți necredincioși.” (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa din 15-02-1994)
6. Ni se propune apoi o paradigmă nouă: sursa încălzirii globale este “harul din om”:
“ Fața ta, creștine tată, este fereastra inimii tale. Te uiți pe față și înțelegi dacă omul are har. Harul din om mângâie și încălzește tot ce are omul în preajma sa. Harul Meu din tine te face senin și mulțumit, te face pașnic și curat. Harul Meu din tine cheamă la viață și la liniște și la credință și la înviere.” (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa din 09-06-1994)
7. Deși roua vine pe răcoare, căci numai răcoarea aduce roua, “Cuvântul” de la Pucioasa este în mod inexplicabil o sursă simultană și de rouă, și de căldură. (atâta doar dacă nu cumva este vorba aici de vreo minune pucioșească):
“Și voi face un popor mare, tată, că tu vei hrăni mulțimile cu roua cuvântului Meu, care vine spre tine cu căldură și cu Duhul Sfânt. Nu te teme, poporul Meu, nu te mai teme, tată.” (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa din 28 -08-1994)
8. Noul Ierusalim de la Pucioasa este rugat să ia căldură de la Dumnezeul Pucioasei și astfel să iasă din răceala și nepăsarea și neștiința lui:
“ Ierusalime, copilul Meu, ia căldură de la Mine, tată, ca să nu mai fii rece și nepăsător și neștiutor.” (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa din 07-01-1995)
9. “Trâmbița” Verginica s-a făcut stâlp de foc și exemplu viu pentru adepții ei:
“ Vino, fiule scump, și ia cuvânt nou, cuvânt cald, și te încălzește, tată, și te înfierbântă întru lucrarea lui Dumnezeu, că este greu fără Dumnezeu, măi Israele tată. [...] În vremea ta, Israele, M-am făcut cuvânt și foc în trupul lui Verginica, în stâlpul acesta care s-a numit trâmbița lui Dumnezeu. Ea aleargă după tine mereu. Ea are cu ea cete cerești de sfinți și de îngeri. Ea te înconjoară ca să nu pieri, fiule. Ea are fii lucrători, și Mă cere mereu să cobor și să cuvintez peste tine, și Îmi zice: „Rostește, Doamne, cuvântul Tău până în clipa când toate se vor lăsa văzute în lucru, după cum lucrează toate. Dă-le, Doamne, hrană caldă și încălzește-i și tămăduiește-le mâhnirile și alungă-le teama, că e vremea grea. Nu-mi lăsa copiii fără de cuvânt. Rostește cele bune peste ei și împlinește, Doamne, tot ce rostești peste Israel“ (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa din 01-06-1995)