View Single Post
Vechi 27.12.2009, 20:34:26
camivero19 camivero19 is offline
Member

Data înregistrării: 26.08.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Nu stim noi cum si cand si cum lucreaza Dumnezeu in inimile oamenilor... Mi s-a intamplat postul asta sa merg sa ma spovedesc. Am mers cu o prietena care cu o zi inainte m-a intrebat daca "trebuie sa poarte fusta, ca nu are nici una mai grosuta." Si i-am zis sa vina cum se simte in largul ei ca nu se uita nimeni la cum e imbracata iar Doamne o stie deja n-are nevoie de masca pentru El. Si oarecum in semn de solidaritate m-am imbracat si eu in pantaloni. S-a intamplat de chiar in ziua aceea, stand noi la rand pentru spovedanie, sa se lege o batranica de noi pentru ca purtam pantaloni si ne-a spus ea cum parintele Cleopa spunea si sfatuia si cate si mai cate. Iar o doamna de langa replica parca amenintator: "Lasa tanti, ca o sa le certe parintele!" Mi-a venit sa rad teribil. Discutia asta despre vestimentatie o avusesem de mult cu duhovnicul. Imi spusese clar ca nu asta e problema mea cea mare si ca in loc sa ma preocup de ce pun pe mine sa ma preocup de rugaciune, de alte pacate care imi ucid sufletul... nu de pantaloni, fusta si alte cele ca astea cu cat inaintezi pe cale se schimba de la sine. Bineinteles ca nu ne-a certat nimeni. E adevarat ca nici laude nu am primit... doar un Slava Tie Doamne ca am ramas si nu ne-au smintit si nu ne-au gonit vorbele celor "intelepti". Daca Dumnezeu ne primeste asa cum suntem, daca ne rabda pe fiecare in parte, de ce ne trezim noi mai destepti ca El? Slava Domnului pentru fiecare fata care intra in fusta mini in Biserica! ca doar Hristos e acolo si o vede si daca ne-am ruga pentru ea in loc sa o judecam poate ar reveni si fusta aia s-ar lungi in timp.
Nu stiu de ce am povestit asta. Poate pentru ca atunci am inteles ca pacatul meu de a-l judeca pe aproapele pentru cum se imbraca chiar si in Biserica e mai urat si mai scarbos decat al lui. Poate pentru ca atunci am inteles ca habar n-am ce se ascunde dincolo de haine si ca "nesimtirea" pe care o atribui eu altora de fapt e a mea. Nu m-am simtit atat de umilita de comentariile din jur cat m-am simtit pentru fiecare gand de judecata pe care l-am avut fata de cineva vreodata.
Reply With Quote