View Single Post
Vechi 27.12.2009, 21:07:23
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit Adventismul

Citind cateva mesaje observ ca persoana din cultul adventist este aroganta si ii jigneste pe ceilalti interlocutori. Nu are importanta, doar am observat. O sa spun cate ceva despre adventisit.

Cultul a avut ca baza o mica secta din America secolului XIX. Un fel de profet a spus ca Iisus va veni la o data in acel timp. Data trecand si neimplinindu-se profetia, o parte din adepti s-au risipit. Cei ramasi au sustinut ca profetia spunea ca doar in Cer s-a intamplat asta, nu si pe Pamant.
Dupa intrarea in grup a lui Ellen White membrii incep sa o considere un profet. In epoca erau multi care aveau viziuni, un fel de mediumi. Mediumul e o persoana care, in stare de transa, primeste informatii de la un spirit. Cei ce facea parte dintr-o culta religioasa credeau ca primesc viziuni divine. Dar nu se deosebesc cu nimic de niste transe din spiritism.
Un fachir sau un vraci din vreun trib pot induce aceste stari la comanda.

Adevarata credinta a aratat-o Dumnezeu prin minuni si nu prin discutii fara capat. Asa s-a intamplat in vremea lui Moise, prin minunile aratate faraonului. Sau in vremea Sfantului Ilie: "26.Și au luat ei vițelul care li s-a dat și l-au pregătit și au chemat numele lui Baal de dimineață până la amiază, zicând: "Baale, auzi-ne!" Dar n-a fost nici glas, nici răspuns. Și săreau împrejurul jertfelnicului pe care-l făcuseră. 27.Iar pe la amiază, Ilie a început să râdă de ei și zicea: "Strigați mai tare, căci doar este dumnezeu! Poate stă de vorbă cu cineva, sau se îndeletnicește cu ceva, sau este în călătorie, sau poate doarme; strigați tare să se trezească!"

La fel, in vremea Mantuitorului sau al Sinoadelor ecumenice (minunile cu Sf. Nicolae, Sf. Spiridon, Sf. Eufimia la sinodul IV, etc.).
In ortodoxie exsita nenumarate minuni, chiar si in zilele noastre, la fel cum erau si pe vremea Mantuitorului. In afara de vorbe pot arata adventistii ca adunarea lor e cea adevarata? Ce minuni au adventistii pentru a arata ca Dumnezeu este cu ei? Eu n-am auzit pana acum. Nu pot decat sa interpreteze Sfanta Scriptura.
Reply With Quote