1. Vad ca este prezenta urmatoarea confuzie: cine sustine purtarea fustei (si a baticului) este acuzat ca-i "judeca" pe ceilalti (purtatori de pantaloni).
Nu indeamna nimeni la emiterea de judecati despre ceilalti (tocmai de aceea eu m-am referit doar la mine, cu riscul sa par laudaroasa).
In schimb, cred ca fiecare este dator sa se judece pe sine privind felul in care se imbraca in biserica.
Suntem foarte ingaduitori fata de noi si sub pretextul ca nu judecam vrem sa nu fim nici noi judecati!
2. Se spune ca trairea credintei nu consta in fusta.
In mod similar s-ar putea anula si celelalte manifestari exterioare, cum ar fi mersul la biserica, postul, ruga etc... (multi au facut deja asta, pretinzand ca-si "poarta credinta in suflet".)
Credinta se reflecta in ceea ce facem, ceea ce facem ne sustine credinta.
3. Cred ca purtarea fustei vs. pantaloni nu tine de considerente estetice/ de evolutia vestimentatiei etc.
Ci se refera la asumarea rolului de femeie, la revenirea la o asezare fireasca a lucrurilor (pantalonii sunt emblematici pt. emanciparea femeii, pentru preluarea unor functii traditional masculine.. de aceea cred ca este nepotrivit sa fie purtati in biserica).
|