Eu acum mai degraba ma simt aproape de Dumnezeu intr-un magazin de icoane ortodoxe decat in bisericile catolice.
Am fost de putin ori prin biserici catolice da nu m-am inchinat la vreo icoana de a lor,asta cum de curand,ca am mai fost la un moment dat da demult (acum vreo 16-17 ani)la un parastas la greco-catolici,da nu mai tiu minte daca m-am inchinat pe la icoanele lor sau daca oi fi facut si ceva mai grav de atat,adica sa fi luat anafura sau sa fi lasat preotul lor sa ma miruiasca.
De impartasit sigur nu m-am impartasit.
Nici bisericile ortodoxe care arata catoliceste adica cu icoane putine,cu atmosfera intunecata sau/si cu icoane pictate nu foarte ortodox etc nu mi se par foarte folositoare pentru suflet.
Cred ca pentru cineva care nu are biserica ortodoxa langa el,poate sa isi amenajeze o camera cu o candela de cea cu ulei,sau cu un bec mic cu lumina galbuie,sa imite pe cea a candelei,cu Sfinte icoane crestin ortodoxe,nu foarte luminata,da nici intunecata in care sa se roage.
Camera respectiva daca se poate sa fie sfintita de un preot crestin ortodox.
Si in respectiva camera sa nu se faca nimic care sa fie impotriva legii lui Dumnezeu.
Last edited by mihailt; 28.12.2009 at 00:12:45.
|