Citat:
În prealabil postat de AlinB
Vezi ca iti contrazici propria doctrina adventista.
Din punctul vostru de vedere, cand omul este mort, nu mai ramane nimic din ceea ce constituia amprenta sa unica ca individ, deci ca sa-l invie, Dumnezeu trebuie sa-l creeze din nou.
|
Din fericire, doctrina adventistă nu este formulată de AlinB. De ce-L reduci pe Dumnezeu la nivelul unui simplu genetician? Crezi că El are nevoie de vreo celulă a celui mort pentru a-i clona întregul? Să-L lăsăm pe El să realizeze minunea învierii fără a-I da noi indicații prețioase.
Citat:
De aceea invierea in sens crestin inseamna a inzestra sufletul cu un trup, pe cand invierea in sens adventist inseamna repetarea actului creeatiei, ceea ce pentru un om rau, inseamna ca Dumnezeu creaza oameni rai, dupa un model care de fapt nu exista decat ca amintire (in doctrina adventista).
|
Nu știu pe ce bază faci afirmațiile subliniate, iar concluzia e pe măsură...
Citat:
Si daca el ii face rai, atunci de ce sa-i mai judece si sa-i pedepsasca, ca sa nu mai vorbim ca faceti din Dumnezeu un creator al raului.
E tare greu cand te impotmolesti in doctrina unei grupari ce se vrea crestine prin inovatie cu orice pret, pana la absurd si irationalism.
|
Încearcă să aplici modelul acesta de judecată la teoria ortodoxă a chinurilor dintre moartea și învierea nedrepților.
Citat:
Si deasemeni trebuie sa-ti atrag atentia sa te mentii pe subiect
|
Nu eu am închis topicul despre "nemurirea sufletului", și nici n-am deschis subiectul acesta pe topicul care oricum, așa se numește: "Întrebări pentru adventiști...." N-am făcut decât să răspund.