Citat:
În prealabil postat de anna21
Cred ca fiecare este dator sa se judece pe sine privind felul in care se imbraca in biserica.
Se spune ca trairea credintei nu consta in fusta. In mod similar s-ar putea anula si celelalte manifestari exterioare, cum ar fi mersul la biserica, postul, ruga etc. (multi au facut deja asta, pretinzand ca-si "poarta credinta in suflet".) Credinta se reflecta in ceea ce facem, ceea ce facem ne sustine credinta.
Cred ca purtarea fustei vs. pantaloni nu tine de considerente estetice/ de evolutia vestimentatiei etc. Ci se refera la asumarea rolului de femeie, la revenirea la o asezare fireasca a lucrurilor (pantalonii sunt emblematici pt. emanciparea femeii, pentru preluarea unor functii traditional masculine de aceea cred ca este nepotrivit sa fie purtati in biserica).
|
Ma bucura mult o asemenea vedere a lucrurilor. As fi folosit aceleasi cuvinte.
Ma odihnesc foarte mult fetele ce poarta fusta si baietii care isi lasa barba.
Sa nu trecem prea usor peste cele ce ne par "mici", caci astfel le vom trece si pe cela care sunt "mari" intr'ale credintei.
Totul are un rost, iar Parintii care au statornicit invatatura in scrierile lor au facut'o din dragoste, pentru cei ce au "urechi de auzit".
Dar sa zicem ca si eu sunt "invechit", ca si ceilalti ce afirma acestea.
Dar... stiti cate liniste au in ei cei "invechiti", adica fetele ce ajung sa inteleaga rostul fustei si baietii ce se bucura de barba lor.
Si aceasta pentru ca
in "cele mici" se ascund "cele mari" !
.