e greu sa nu iei partea cuiva, dar o sa incerc eu - Parintele Iustin Parvu si-a dorit mereu sa inalte o manastire la Aiud, o manastire pentru Sfintii Martiri din inchisorile comuniste. Dar se pare ca Dan Puric, care mereu se lauda cu numele parintelui Iustin, i-a luat-o inainte si s-a grabit sa propuna propriul lui proiect, si sa sfinteasca el pamantul unde se va construi, alaturi de ierarhul locului. Puteti vedea aici diferentele dintre cele doua proiecte, va dati si voi cu parerea, eu nu mai spun nimic..
http://apologeticum.wordpress.com/20...le-unui-puric/
Dupa acest "mic" conflict, au urmat nenumarate atacuri la adresa parintelui Iustin Parvu, nu numai din partea domnului Puric, ci si din partea unor cunoscute fete bisericesti care s-au alaturat domniei sale in aceasta "lupta" (Parintele Amfilohie de la Diaconesti, dar si un mirean ortodox foarte cunoscut - domnul doctor Pavel Chirila). Cel mai urat incident s-a produs intr-o seara, cand mai toti ucenicii parintelui Iustin erau plecati de la manastirea Petru Voda. Atunci foarte multe persoane din "gasca" lui Puric au navalit in chilia parintelui si i-au rostit cuvinte foarte urate si amenintari. Domnul Chirila l-a acuzat ca a rupt legatura cu clasa intelectualilor, care puteau ajuta foarte bine acest proiect (cuvintele au sunat insa mult mai urat). Apoi au adresat cuvinte urate la adresa parintelui Savatie Bastovoi, care a sustinul mereu cauza parintelui Iustin.
Iata aici si o mostra din purtarea domnului Puric fata de parintele Iustin:
http://www.youtube.com/watch?v=nI-Iv...eature=related
Cuvinte aparent frumoase, dupa care o mica intepatura... Tipic.
Din pacate aceasta este situatia. Dumnezeu ne descopera in timp, cine sunt dreptii si cine sunt lupii in piele de oaie. Si mie mi-a placut foarte, foarte mult de domnul Dan Puric, chiar am avut ocazia sa il cunosc personal cand eram mai mic. Din pacate si-a dat arama pe fata.. "Tabara" domniei sale inca sustine cu putere cauza sfintilor inchisorilor, dar faptele lor dovedesc ca o fac mai mult pentru propriile interese. Daca gresesc, sa ma ierte Dumnezeu!
P.S. Se pare ca nu am reusit sa fiu impartial. :))