Citat:
În prealabil postat de georgeval
Sa nu uitam ca preotii din diaspora slujesc liturghia in Bisericile Catolice, pentru ca nu au spatiu si nici putere financiara sa se ridice o biserica ortodoxa. Oare este pacat?
Cred ca trebuie sa facem o distinctie intre a participa la o slujba catolica si locasul de rugaciune catolic, insa in care se oficiaza o slujba ortodoxa.
|
Asa este. Trebuie sa facem o distinctie clara. Dar dupa numele topicului, cred ca ne referim la o persoana ortodoxa care se afla intr-un loc unde nu gaseste o biserica ortodoxa, si care intra intr-o biserica catolica ca sa se roage, crezand ca si o biserica catolica este Casa Domnului, adica gaseste si acolo Harul. Daca acea persoana ar stii ca numai in Biserica Ortodoxa lucreaza Harul Duhului Sfant, nu ar mai intra intr-o biserica catolica, ci ar merge acasa si s-ar ruga in fata unei icoane ortodoxe.
Legat de ce spui tu, cu oficierea unei slujbe ortodoxe intr-un locas catolic, daca acel locas s-a sfintit de catre preoti ortodocsi si s-a curatat de tot ce e eretic in el, nu vad nicio problema (asa cred).