View Single Post
Vechi 29.12.2009, 14:17:15
mariamargareta mariamargareta is offline
Banned

Data înregistrării: 04.12.2008
Religia: Ortodox
Implicit 164. Fierbințeala minții și răcoarea duhului la pucioși duc la degringoladă ... (III)

164. Fierbințeala minții și răcoarea duhului la pucioși duc la degringoladă încălzirea globală (III)

În fața atâtor exemple convingătoare, pare evident că opțiunea pucioșilor către căldură, încăldurire, încălzire globală, foc, flacără, făclie, vâlvătaie, este implacabilă. Dar... oare așa să fie? Este “încăldurirea” o nouă harismă a Duhului Sfânt, specifică secolelor XX și XXI? Este “căldura Duhului Sfânt” o opțiune necesară și inevitabilă, un catalizator către mântuire? Pucioșii se dovedesc și pe această temă (ca de obicei, de altfel), inconsecvenți până la ridicol. Nu de puține ori vom constata că, în cuvintele lor “sacre”, căldura începe să-i deranjeze, iar opțiunea pentru “răcoare” devine un leitmotiv mistic. Dintr-o dată răcoarea devine un ideal, este liniște, este pace, este calea spre mântuire. Sufletul care n-are răcoare este “gol de Dumnezeu” . Izvorul Cuvântului pucios , cel care altădată se precipita ca să “încăldurească” mulțimile și era “foc din cer” , dintr-odată ne pomenim că mai și răcorește. Poporul pucios, cel care promova cu sârg “căldura Duhului Sfânt și măsura Duhului Sfânt întru căldura inimii”, acum se proclamă pe sine însuși “răcoarea Duhului Sfânt”. Iată, acum, câteva exemple de astfel de texte pucioșești răcoritoare:

1. Nu întotdeauna, căldura inimii este "măsura Duhului Sfânt". De pildă, alesului Irineu Bistriceanul, cel menit să ajungă “patriarh al Bisericii Noul Ierusalim”, i se ursește pace și “răcoare inimii”:
Cuvântul lui Dumnezeu către alesul Său Irineu: [...] Pace ție, iubitul Meu, alesul Meu! Pace ție, și răcoare inimii tale, căci mare este inima ta, fiindcă Eu locuiesc în ea, încap în ea și Mă bucur în ea! Pace ție, și pace Mie întru tine!” (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa din 15-07-1991)

2. Am văzut mai înainte cu cât sârg s-a afirmat despre “Cuvântul de la Pucioasa” că încăldurește; acum vom vedea că se afirmă că pe vremea Mântuitorului, cuvântul care venea de la Tatăl ceresc răcorea sufletele însetate de adevăr. Și cu toate acestea, pucioșii pretind că ar fi vorba de același Cuvânt-Fiul lui Dumnezeu!:
“ Pe vremea trupului Meu, cuvântul cel ce era din Tatăl răcorea setea multor suflete, căci cu miile se îmbulzeau mulțimile să-Mi asculte înțelepciunea cea de la Tatăl luată și mulți se întrebau: «Cine este Acesta, de Care ascultă furtuna și munții? Cine este Acesta, Care are putere să ridice pe oameni din neputință?» (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa din 17-01-1992)

3. Dorul se răcorește, nu se încăldurește. Și asta fie că e vorba de dorul pucioșilor, fie de dorul Dumnezeului lor:
“ Israele, Mi-a fost dor să stau în sfat cu tine, tată, să-Mi răcoresc dorul; Mi-a fost dor, și am voit să-ți răcoresc dorul tău, Israele care Mă iubești.” (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa din 09-06-1994)

4. Răcoarea sufletului este sinonimă cu pacea:
“ Nu mai citi, Israele, ziare și cărți lumești, că-ți pustiesc sufletul, și îl duc la întristare, că sufletul gol de Dumnezeu n-are pace, n-are răcoare.” (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa din 02-08-1994)

5. Răcoarea este unul din darurile Duhului Sfânt, dintr-o lungă listă din care nu lipsește învierea și viața veșnică:
“ Eu trebuie să fiu în tine, Israele, în tine, copile din Israel, și din tine să rostesc cuvânt, și să pun masă prin cuvânt, și să fac din nimic pește și pâine și vin, apă și răcoare și vindecare, lapte și miere, cer și pământ, înviere și viață fără de sfârșit.” (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa din 03-06-1995)

6. Răcoarea este o doctorie care întărește pașii creștinului pe cărarea mântuirii:
“ Eu sunt cu izvorul lângă tine și după tine, ca să-ți dau să bei și să te răcorești și să mergi pe cărare, că dulce e cărarea Mea. Duhul Sfânt Mângâietorul Se scutură peste tine, ca să ai Duh Sfânt.” (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa din 07-07-1996)
7. Însăși vorbirea dintre acest popor pucios (alintat când cu apelativul Noul Ierusalim, când cu numele de Noul Israel) și Dumnezeul Pucioasei este răcoritoare. Cel ce-i spunea poporului pucios (botezat cu numele “Noul Israel”) “Voiesc să aibă tot Israelul căldura Duhului Sfânt”, îi spune acum “Tu ești răcoarea Duhului Meu” :
“ Israele fiule, Mă răcoresc, tată, când vorbesc cu tine, Mă răcoresc că am cu cine vorbi pe pământ. Tu ești răcoarea Duhului Meu. Mă răcoresc vorbind cu tine, fiule.” (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa din 12-07-1996)

Preocupați doar de demagogie și prozelitism, vorbind mult dar fără prea mare preocupare pentru proprietățile stilului, liderii pucioși au ignorat cu seninătate în predicile lor necesitatea conciziunii, consistenței, redundanței... dar, în primul rând, a sincerității. Procedând cu consecvență în acest mod, ei nu fac decât să se discrediteze puțin câte puțin, acoperindu-se implacabil cu rușinoase inadvertențe demascatoare.