Citat:
În prealabil postat de iosif
Imparatia cerurilor se ia cu asalt, acesta e cuvnatul Mantuitorului, nu al meu. E o realitate, pentru ca numai dorindu-ti din toata inima sa vietuiesti cu Dumnezeu si sa faci totul pentru a fi cu El, reusesti sa te apropii.
Cat despre lipsa de modele, asa este....din pacate. Scoala lasa de dorit din ce in ce mai mult, din mai multe cauze.
|
poate ca aici ar trebui sa intervenim mai mult. Sunt psiholog in scoala si din experienta mea cu copiii toate problemele lor vin de aici: lipsa sensului vietii, departarea de Dumnezeu. Uneori ora de consiliere mi-o incep cu un text biblic sau cu o pilda si asa reusesc sa/i apropii mai mult si sa-i cunosc. Desi sunt multi de alte religii in clasa , pana acum nu am primit nici o reclamatie fata de stilul pe care il abordez. Toate aspectele astea le-am invatat si eu la radul meu de la duhovnicii la care am ajuns prin intermediul ASCOR/ului. De aceea sunt revoltata pe unii profesori de religie ( imi cer scuze fata de cei care nu se incadreaza in acesta categorie si pe care ii respect ) ca nu sesiseaza ca adolescentii sunt asemenea tanarului din evenghelie care a venit sa-l intrebe pe Mantuitorul cum sa mosteneasca imparatia vesnica. Parintele Teofil spune ca mantuitorul a zambit dupa ce acesta a plecat. Personal cred ca Mantuitorul a zambit pentru ca, stia ca avântul spre cunoaștere riscă să se împiedice de aroganță, de dorința de a arăta că nu e altul mai bun decât tine, și în aceste cazuri, numai înțelepciunea e cea care poate să-ți arate că, a cunoaște înseamnă a învăța de la alții care cunosc deja.