View Single Post
Vechi 05.03.2007, 22:05:53
gabi25ra gabi25ra is offline
Junior Member

Data înregistrării: 05.03.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iosif
Imparatia cerurilor se ia cu asalt, acesta e cuvnatul Mantuitorului, nu al meu. E o realitate, pentru ca numai dorindu-ti din toata inima sa vietuiesti cu Dumnezeu si sa faci totul pentru a fi cu El, reusesti sa te apropii.

Cat despre lipsa de modele, asa este....din pacate. Scoala lasa de dorit din ce in ce mai mult, din mai multe cauze.
poate ca aici ar trebui sa intervenim mai mult. Sunt psiholog in scoala si din experienta mea cu copiii toate problemele lor vin de aici: lipsa sensului vietii, departarea de Dumnezeu. Uneori ora de consiliere mi-o incep cu un text biblic sau cu o pilda si asa reusesc sa/i apropii mai mult si sa-i cunosc. Desi sunt multi de alte religii in clasa , pana acum nu am primit nici o reclamatie fata de stilul pe care il abordez. Toate aspectele astea le-am invatat si eu la radul meu de la duhovnicii la care am ajuns prin intermediul ASCOR/ului. De aceea sunt revoltata pe unii profesori de religie ( imi cer scuze fata de cei care nu se incadreaza in acesta categorie si pe care ii respect ) ca nu sesiseaza ca adolescentii sunt asemenea tanarului din evenghelie care a venit sa-l intrebe pe Mantuitorul cum sa mosteneasca imparatia vesnica. Parintele Teofil spune ca mantuitorul a zambit dupa ce acesta a plecat. Personal cred ca Mantuitorul a zambit pentru ca, stia ca avântul spre cunoaștere riscă să se împiedice de aroganță, de dorința de a arăta că nu e altul mai bun decât tine, și în aceste cazuri, numai înțelepciunea e cea care poate să-ți arate că, a cunoaște înseamnă a învăța de la alții care cunosc deja.
Reply With Quote