Cred ca-s cel mai putin in tema sa vorbesc de epilat dar spiritul de contrazicere, mai precis provocarea din mesajul Mirelei nu-mi da pace.
De ce trebuie epilat, barbierit smuls sprincene mai stiu eu scalpari (oare de ce e parul asa o pacoste?)
1. Deranjaza la imbracat/dezbracat/spalat/.... Nu cred.
2. Se crede ca arati mai bine/asa-i moda actuala.....F. probabil.
3. Nu-ti da voie seful /sotul/sotia sa ai par pe anumite parti ale corpului....si asta posibil.
Alte motive nu vad.....
Dar este necesar?
1.Nu cred ca se rup ciorapii sau nu te poti spala din cauza parului
2. Sa fi in pas cu moda este o provocare intradevar.Dar nu uitati ca sintem la capitolul biserica care nu tine deloc pas cu moda (si bine face) Si dupa cum stim cu totii nu poti fi sluga la doi stapini pentru ca incepi sa nu-l mai asculti pe unul.Adica da de ce fusta, da de ce cap acoperit, da de ce barba, da de ce sa nu ma tund cheala, da de ce sa nu-mi fac si codite ca barba tot nu am?!
Asa ca fetelor intr-un fel e de ales daca vreti pe drumul larg (ca doar toti vrem sa aratam bine ) sau pe cel ingust...si asta se reflecta nu doar in facutul de minuni, vorbitul in limbi ci sau mai ales in a nu ceda in fata societatii a modei efemere, a dorintei de a fi de-a lumii, sau macar de a nu fi izolat de ea. Oricit ati incerca sa impacati lumea cu biserica , nu se poate. Eu n-am reusit cel putin iar faptul ca se discuta atit despre capul acoperit demonstreaza cu prisosinta lucru asta: La urma urmei scrie clar ca femeile trebuie sa fie cu capul acoperit. Nu-i tirguiala. Vrei bine, nu vrei exista secte pe toate gusturile.
3. Nu cred ca un sot poate impune sotiei cum trebuie sa se poarte. Invers da! Dar cind e vorba de barba mea (podoaba data de Dumnezeu barbatilor) nu reuseste nici nevasta-mea cum n-a reusit nici Ceausescu sa mi-o taie! Iar seful lumesc nu cred ca indrazneste ...desi tare il deranjaza!
|