Subiect: Botezul in BOR
View Single Post
Vechi 29.12.2009, 23:04:00
Antoni0's Avatar
Antoni0 Antoni0 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.09.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de BogdanF2 Vezi mesajul
OK atunci, si cum faci tu diferenta intre Biserica si non-Biserica?

Cum faci tu diferenta intre un sinod ortodox si unul talharesc?

Daca minunile sunt nesemnificative pentru prezenta Harului, de unde stii ca Harul e la ortodocsi? Poate e la monofiziti sau, Doamne fereste, la musulmani?

De unde stii cine are dreptate, dupa ce te iei? Cum faci diferenta intre un Sf. Parinte adevarat in care lucreaza Duhul, si un calugar inselat, in care lucreaza diavolul?

Bogdan.

In sfarsit ne indreptam spre Adevar. Cum fac eu sa stiu daca un sinod e talharesc? Sa luam conferinta, zisa si "sinod" din 1923. Parintele Cleopa zice ca acolo s'a lucrat "cu frica de Dumnezeu" si "au vazut ca nu incalca canoanele". Deci el zice ca a fost un sinod sub Duhul Ortodoxiei! Nicodim Mandita zice si el ca Sfantul Sinod al Romaniei care a optat pentru introducerea noului calendar a fost in Duh Ortodox.

Dar eu care m'am informat si am ascultat si alti parinti, mari duhovnici care TOTI au zis ca schimbarea a fost o greseala STIU ca introducerea noului calendar a fost o greseala!

Stiu asta si daca observ trecutul Bisericii si cum s'a raportat ea la noua inovatie apuseana! Din secolul 16 pana'n 1920 Sfanta Biserica, sub indrumarea Duhului Sfant S'A OPUS CATEGORIC NOILOR INOVATII APUSENE, PRINTRE CARE SE AFLA si schimbarea calendarului, anatemizata categoric de 3 ori. Deci daca aceasta noua inovatie calendaristica apuseana era un "nimic", un "moft", nu inteleg de ce s'au reunit Patriarhii in trecut!

Si acum ajungem la intrebarea noastra: cum stim daca un Sinod e cu Adevarat Ortodox sau talharesc? Simplu! DACA REZOLUTIILE LUI SUNT IN DUHUL ORTODOX, IN DUHUL SFINTEI TRADITII, IN DUHUL SFINTEI CREDINTE ORTODOXE ATUNCI CU ADEVARAT IN ACEL SINOD A LUCRAT DUHUL SFANT!

...Ori asa ceva nu s'a intamplat in '23 si nici in '48 la Moscova!

Last edited by Antoni0; 29.12.2009 at 23:07:37.