Subiect: preotul fumator
View Single Post
Vechi 29.12.2009, 23:24:35
moshu's Avatar
moshu moshu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2008
Locație: Tg-Mures
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru moshu
Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Asa e, asa e, din pacate. Nu ne ajung pacatele noastre si ne lenevim sa dam un sfat bun....
Sa spui la cineva frate, e gresit sa fumezi e diferit de a-i spune: mie mi-e scarba de tine, ma dezgusti ca fumezi, nu ai dreptul la impartasanie, te rog sa alegi: cele sfinte sau tigara, preotul ar trebui sa fie caterisit, eu imi schimb duhovnicul ca fumeaza etc. Eu tocmai asta vreau sa fac. Sa arat ca voi gresiti cu posturile astea judecatoare.

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Deci vrei sa cauti indreptatiri pentru fumat si sa-l consideri o virtute doar pentru ca exista si preoti fumatori!
Bineinteles ca nu. Eu vreau ca lumea sa nu mai judece slujitorii Bisericii ca oameni pacatosi.

Citat:
Pai daca vom lua toate pacatele in care se intampla sa cada si preotii si le vom considera virtuti, unde vom ajunge? Eu in calitate de piatra vorbitoare pot fi calcata si in picioare, dar pe mine MA INTERESEAZA daca preotul cade in prapastie. Caci el ma poate trage si pe mine dupa el.
Discutabil, asta in sensul de cum e perceput preotul respectiv. Un ortodox adevarat nu vede omul pacatos din el, ca vede Darul lui.

Citat:
Eu merg la un medic sa ma ajute sa ma vindec. Si la preot la fel. Ca sa ajung la o marturisire sincera si la smerenie imi trebuie un preot in care sa am deplina incredere. Teoria suna frumos, dar in practica e greu sa am incredere deplina intr-un preot care nu are drept prioritate sa-i fie placut lui Dumnezeu.

Despre fumat exista referiri la Sfintii Parinti. Deci, ca sa nu lungesc vorba, pacatul e pacat si virtutea e virtute.
Nu ti-a spus nimeni sa nu dai explicatii care contin cuvantul explicat?
Citat:
Iar daca sta in puterea noastra de a ne impotrivi degradarii vietii duhovnicesti, de ce sa tacem? De ce sa consider ca un anumit pacat a devenit virtute numai pentru ca-l face si preotul? Ma doare cand ii vad pe unii tineri fara repere.

Un sfant ( Isaac Sirul) s-a rugat lui Dumnezeu sa-i trimita pe cineva de la care sa obtina un cuvant de folos. In ziua urmatoare, in loc sa intalneasca un calugar imbunatatit, a intalnit o desfranata care-l privea insistent. Atunci sfantul s-a suparat si a certat-o pentru ca-l privea asa. Aceasta i-a raspuns ca femeia se uita la barbat pentru ca a fost luata din coasta lui. Iar barbatul trebuie sa se uite in pamant pentru ca din pamant a fost luat. Sfantul i-a multumit lui Dumnezeu pentru cuvantul de invatatura pe care i l-a trimis Dumnezeu printr-o desfranata.
Uau. Pilda nu dovedeste nimic altceva decat ca un pacatos ne poate ajuta in viata noastra duhovniceasca. Perfect.
Citat:
Deci, deja trebuie sa fii puternic in credinta ca sa ai puterea de a invata de peste tot. Din pricina pacatelor noastre ale tuturor se poate sa avem parte de ispite puternice si de pedepse pe masura. Iar in fata lui Dumnezeu vom raspunde si pentru pacatele noastre, dar si pentru pacate straine pe care le-am incurajat prin atitudinea noastra.

Dumnezeu sa ne ajute in aceste vremuri sa luptam cu PACATUL si sa avem parte de sarea pamantului, adica de preoti intelepti care sa ne arate prin vorbe si fapte CALEA, ADEVARUL SI VIATA.
Sa dea Dumnezeu.

cat despre ,nu e pacat ce bagi in gura'', din cunostiintele mele nu constituie o scuza pentru post sau fumat; constituie scuza doar pentru grasii turmentati la petreceri umoristice. Si sunt hazlii !

Pana acum, nimeni nu m-a convins aici ca fac o greseala in a fuma ca viitor preot, doar vad ca voi gresiti cand judecati, mancati cinstea altuia in fata lui Dumnezeu. Multumesc. Revin cu un ultim post. Va rog sa dezbateti si sa va spuneti parerea cat mai mult.

http://www.youtube.com/watch?v=Q4027l_BsDE&NR=1 - it's supposed to be funny like me!

Last edited by moshu; 29.12.2009 at 23:28:56.
Reply With Quote