Subiect: preotul fumator
View Single Post
Vechi 30.12.2009, 08:14:06
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Religia: Ortodox
Implicit

Moshu, daca nimeni nu te-a conins pana acum ca este pacat in a fuma ca om, nu doar ca viitor preot, atunci, inseamna ca tu nu vrei, de fapt, sa fii convins de acest lucru, ci din slabiciunea proprie pe care o si constientizezi, incerci sa te incatranesti in masura in care nici nu-ti mai pasa daca este pacat sau nu.
Pana la urma nu stiu ce calitatea are pacatul in aceasta indeletnicire, fiindca chiar nu mai intelegem uneori ce inseamna cu adevarat pacatul, devenind atat de relativ atunci cand pentruu unii este asa si pentru altii altfel. Insa, ca om care ai rationament, care mergi pe o conduita morala poti deduce cu usurinta ca acest viciu al tau ( ca atare, viciu este echivalentul pacatului de la sine inteles ) supune pe cei din jur la anumite riscuri, pe care, de altfel nu ti le asumi fiindca personal ai impresia ca nu te afecteaza, fiindca iti place si esti egoist, te gandesti doar la tine.
Am explicat eu mai sus cam care sunt urmarile sociale ale fumatului netrebnicilor cu tupeu ca tine, dar, avand in vedere ca deocamdata nu esti casatorit iti mai pot conferi o scuza, pe care, de altfel nu o meriti. Cand vei fi casatorit vei rage la femeie ca ti s-au terminat tigarile, probabil, in acelasi timp in care copilul v-a rage in alta parte ca nu are ce manca, dar pentru tine nu asta va fi important, ci faptul ca creierul tau afundat in fum si dependenta v-a avea nevoie de tutun. In al doilea rand, dupa un timp de retinere vei capata curajul sa sufli fumul in fata copilului, care nu te va putea certa fiindca este mic si prost si nu are voie sa se impuna in fata lui taicasu desteptu'. In al treilea rand, sperma dumneata va fi de o calitate indoielnica pentru viitorii mostenitori si chiar daca ei vor parea intregi la maini si la picioare, consecintele fumatului tau vor aparea pe parcursul vietii lor, nevinovate, bine-nteles. Apoi, prin fumat vei mirosi ca un horn, nespalat, de altfel dupa atata timp de inhalat gudronul irational al tigarii, iar sotia ta va fi obligata sa sarute o scrumiera, fiindca asa ai tu impresia ca tigara te priveste doar pe tine.
Mai este si casuta, care probabil o protejezi un timp, fumand pe balcon, insa , saturandu-te de atata sacrificiu pentru stimabila tigara, vei sfarsi prin a-ti tapeta peretii de fum.
In cele din urma, vei sfarsi pe un pat de spital invidiindu-ti si disperandu-ti sotia ca este sanatoasa si mai indrazneste sa zambeasca, asta daca nu moare ea inainte din fumatul pasiv pe care i-l oferi in dar din dragoste, si socotind ca imbecilul procentajul de odinioara citit in vre-o revista ca ignorantii ca tine chiar au crezut ca o sa traiasca , chiar si o suta de ani, dupa ce si-au nenorocit o viata bietul organism cu atata fum si toxine.
Cat despre mirosul preotului, chiar ca suna urat sa inlocuiesti tamaia cu tutunul, fiindca a boalii, tutunul persista mult mai mult, si-ii dai mai multe clipe din viata, decat tamaii....
Oricum ai da-o, sa stii ca nu ai nici o scuza, chiar daca pe tine te-ai convins ca ai , oricum, trebuie sa mai cresti ca sa poti fi apt pentru a analiza lucrurile si pentru perspectiva, acum esti tanar si voios si ai impresia ca asa vei ramane.
Am vorbit astfel fiindca vad ca vorba buna te incatraneste si in loc sa-ti constientizezi slabiciunea si sa-i gasesti remediu, ajungi sa inalti un lucru urat si pentru tine si pentru cei din jur, daca este sa vorbim si de moralitate si credinta.
Daca ti se pare in regula sa devii preot, posedat fiind de un viciu pentru care se presupune a exista canon si alte restrictii, posedat de un viciu care ar putea sa para exemplu pentru enoriasi, atunci, mie nu mi se pare in regula, sa ti se para in regula a deveni preot....exista destule meserii pe lumea asta care pot sa ignore pauza de tigara, dar o slujba de vre-o 5-6 ore, nu cred. Suna absurd oricum ai da-o, iar cei care gresesc nu sunt inconstientii ca tine care spera, ci Ierarhii care fac preoti fara sa i-a in considerare trasaturile principale care se cad pentru un om ce i-a in maini sufletele oamenilor si le coordoneaza viata, spre bine, presupunandu-se.

Last edited by ory; 30.12.2009 at 08:32:33.
Reply With Quote