View Single Post
Vechi 30.12.2009, 14:42:03
Langu Langu is offline
Banned

Data înregistrării: 08.02.2009
Locație: Madrid
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Langu
Implicit Parerea mea

Citat:
În prealabil postat de bmadalin Vezi mesajul
Stiu ca acum cineva o sa ma stropeasca despre ce face un roman dupa ce se uita pe geam:
- pune ghena si cainele pe forum
- se intreaba daca respectivul 4 ped are suflet
- si apoi incearca s-o tunda din tara.
Si probabil spera sa-si ia si gunoiu' si lighioanele.

In principiu are dreptate.

Dar imi asum riscul.

Este un pacat sa emigrezi? Daca a emigra ar insemna sa-ti fie mai usor in acesta viata?
Sau este o virtute sa nu emigrezi?

Lasand la o parte aspectul ca nici acolo nu fug cainii cu covrigi in coada.
Ma intereseaza din punct de vedere al invataturii crestine.
Intr-un loc evident, unde exista biserica ortodoxa in acel oras.

In conditiile in care inca ai parinti in tara si socrii + 1 frate.
Care probabil n-or sa vrea sa vina cu tine.
Se ice ca omul sfinteste locul...
Emigrarea nu e un pacat.Pacat este de banii imprumutati de guvernele post-decembriste care s-au evaporizat fara nici un rost ,pacat este ca s-au vandut fabricile la fier vechi in loc sa fie retehnologizate,pacat este ca s-a distrus agricultura in loc sa se modernizeze, si toate aceste pacate au dus la emigrare,la distrugerea atator familii,la atata suferinta.Acel ce spune ca este pacat sa emigrezi,l-as intreba:-ai avut vreodata vreun mic avantaj din partea unui imigrant?Ce este de preferat statul acasa fara serviciu sau cu un serviciu care te obliga sa cauti forme de castig colaterale tipul pensie de invaliditate,s-au sa muncesti onorabil si sa-ti poti permite inclusiv sa-i ajuti pe altii.Si pacat este ca nu suntem capabili sa ne largim un pic orizonturile-sa invatam sa-l promovam si sustinem pe cel bun,nu pe cel fara scrupule.Santem prea conformisti.
Reply With Quote