Subiect: Botezul in BOR
View Single Post
Vechi 30.12.2009, 17:06:56
Antoni0's Avatar
Antoni0 Antoni0 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.09.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de BogdanF2 Vezi mesajul
Nu, nu-l cunosc (raspunsul). Dintotdeauna am crezut ca minunile au facut diferenta intre Adevar si minciuna, intre iudei si pagani, intre ortodocsi si pagani, intre ortodocsi si eretici. Minunile iudeilor (in VT) si ale ortodocsilor (in NT) au fost tot timpul superioare celor ale paganilor si ereticilor.

Acum e prima oara cand aud de la un crestin ca minunile sunt nesemnificative si ca nu deosebesc Adevarul de minciuna. Mi se pare inevitabil sa pun urmatoarea intrebare, daca minunile nu au nici o importanta, de unde stii tu unde e Adevarul? Cum poti tu sa stii ca Adevarul nu e la musulmani sau la altii, daca nu crezi ca minunile crestinilor ortodocsi sunt superioare?
Cum ai inteles tu ca eu am ajuns la concluzia asta? Si mai ales, unde am afirmat eu asa ceva, zicand ca "minunile sunt nesemnificative"?

Citat:
"cum poate sa fie Sfanta Traditie in minciuna?" - de unde stii ca nu e in minciuna? Daca pui si minunile coptilor si ale ereticilor la acelasi nivel cu ale ortodocsilor, ce te face sa crezi ca la noi e mai mult Adevar decat la ei? Cum faci diferenta?

Bogdan.
Ce este Biserica?

Trupul lui Hristos, Mireasa lui Hristos, fiind condusa insusi de Hristos care este capul Ei.

Ce este Sfanta Traditie?

Sfânta Tradiție sau Sfânta Predanie este învățătura dată (lăsată și transmisă) de Dumnezeu prin viu grai Bisericii, din care o parte s-a fixat în scris, mai târziu. Ca și Sfânta Scriptură, Sfânta Tradiție cuprinde descoperirea dumnezeiască trebuitoare mântuirii noastre. Ea este viața Bisericii în Duhul Sfânt (sau "viața Duhului Sfânt în Biserică" - Vladimir Lossky) și curentul, fluviul viu al vieții Bisericii.

Dar atata timp cat minunile sunt impotriva Sfintei Traditii, atata timp cat majoritatea duhovnicilor moderni merg impotriva Traditiei chiar daca vorbesc "ortodox", toate acestea nu sunt de la Dumnezeu! Si de la cine sunt atunci? De la diavol!

Sa luam "minunea" din Patericul Romanesc cand calugarului i s'au aratat dupa spusele lui cei 3 Sfinti Ierarhi spunandu'i sa faca "ascultare", ca nu el va raspunde de schimbarea calendarului. Dar aceasta "minune" se bate cap in cap cu anatemele date de Sfintii Parinti referitor la schimbarea Sfintei Traditii si la schimbarea calendarului in secolul 16 unde se afirma:

"Oricine nu urmează învățăturile sfintei noastre credințe Ortodoxe, după cum au așezat și cele șapte sfinte Soboare Ecumenice, care au hotărât pentru Sfintele Paști și pentru Calendar și care bine le-au legiuit să-l urmăm , și va voi să urmeze după Pascalia și după calendarul cel născocit de ateii lui papa sau se va împotrivi la toate acestea și va voi să strice dogmele și obiceiurile, pe care ni le-au predat Sf. Părinți ai Sfintei noastre Biserici Ortodoxe, (unul ca acesta n. ed.) să fie dat anatemii și scos afară din rândul creștinilor Sfintei noastre Biserici conduse de Domnul nostru Iisus Hristos. Voi binecredincioșilor creștini ortodocși să rămâneți în cele în care v-ați născut, ați crescut și v-ați învățat. Și când va sosi vremea, însuși sângele vostru să-l vărsați, ca să păstrați credința care ne-au lăsat-o Sf. Părinți; și mărturisirea voastră să o păstrați și să vă feriți de aceștia (latinii n. ed.). Să vă ajute Domnul nostru Iisus Hristos și smeritele noastre rugăciuni să fie cu voi cu toți. Amin."

Deci vezi ca si'n acest caz, au incercat sa justifice aceasta inovatie nenorocita care a dezbinat Ortodoxia printr-o "minune"!

Si acelasi exemplu am putea sa'l aducem si in lumea romano-catolica. De ce sa se intoarca un romano-catolic la Dreapta Credinta vazand ca nu el va raspunde de inovatiile papiste? De ce sa se intoarca el la Dreapta Credinta vazand ca ASCULTAREA E DE MAI MARE PRET?

Este extrem de interesant cum te bazezi pe "minuni" in acest veac apocaliptic cand multe minuni false (au fost facute) si vor fi facute de lupii deghizati in pastorii cei buni!

Este foarte interesant cum lumea incearca sa'si justifice "MINCIUNA" si "ERORILE" prin minuni, mai bine zis "false minuni".