Dor de Tine , Iisuse ( scrisă de un suflețel tânăr- Maria Doina Leonte )
Odată , când copil eram / Și mă jucam cu stele , / Când flori de vis pe orice ram / Mi-erau alin , mi-erau balsam / În dorurile mele, / Atunci , de mână Tu m-ai prins / Și-apoi m-ai strâns aproape / M-ai mângâiat și m-ai atins , / În suflet dorul ai aprins / Și rouă-ai pus sub pleoape. . . / M-am depărtat să Te privesc / Să văd a Ta privire . . . / De-atuncea ochii mei lucesc , / De-atunci , Iisuse , Te iubesc , / Și dorul mi-e iubire. . ./ În dorul meu Te port în gând / Și-mi cânt mereu Iubirea . . . / Adesea mă surprind plângând , / Și pașii-n zare, alergând , / Grăbind c-un ceas venirea . . . / Mi-e dor de Tine, drag Iisus, / Mai strânge-mă aproape ! / De mult un Psalm nu Ți-am mai spus , / Mi-e dor să Ți-L șoptesc supus / În tainicele șoapte ! / Ascultă versul meu de dor , / În suflet cum Îți cântă. . . / Plutesc de fericire, zbor , / Mă-nalț mai sus de orice nor. . . / Iubirea Ta mi-e sfântă ! / Îți mulțumesc c-ai ascultat / A inimii cântare / E darul sfânt ce Ți l-am dat , / Tu l-ai primit. . . eu am oftat. . . / Iubirea-i Sărbătoare !