Citat:
În prealabil postat de andrei_im
despre cine ce comentarii accepta nu stiu, caci nu obisnuiesc sa las comentarii pe bloguri. o singura data am incercat sa-mi spun oful la domnul roncea si nu mi l-a primit. :) eu ma refeream la folosul duhovnicesc pe care il putem luat de pe aceste bloguri, nu la modul in care ne putem lua de ei.. eu pe razbointrucuvant am gasit in 99% din articole transcrieri din parinti, din vietile sfintilor si foarte putine cuvinte de la ei.. apologeticum citesc mai rar, ce-i drept..
|
Nu stiu daca 99% e procentul corect, insa:
1. articolele sunt pline de sublinieri (ingrosari, culori), care arata mai degraba spre anumite obsesii personale ale celor care publica materialele in cauza, in loc sa lase cititorul sa-si formeze propriile opinii.
2. materialele sunt grupate pe anumite idei si sugereaza anumite directii de gandire. O problema in acest sens este curentul anti-ecumenist care sub anumite forme (de care razboienii nu sunt feriti) sunt cel putin la fel de rele ca si formele cele mai extreme de ecumenism
3. sunt publicate si materiale aiurea, de ex. cu ocazia curentului 'anticip' multe prostii si ridiculisme, precum si tenta "anti-sistem" care sub anumite aspecte aduce a paranoia + exagerari si lucruri nu prea folositoare duhovniceste (daca nu chiar pagubitoare).
4. comentariile care sunt in flagrant dezacord cu parerea razboienilor sunt cenzurate
Acestea fiind spuse, sa nu uitam de vorba care zice ca "putin aluat dospeste toata framantatura", sau ca o lingurita de otrava la un butoi de miere poate fi fatala.
Cu apologeticum lucrurile stau chiar mai rau, materialele strict duhovniceste sunt mult mai rare, restul chiar cu aparente duhovnicesti exprima o anumita obsestie (anticip, antisistem, antiecumenism, roncenisme, schismatice, etc.)