Citat:
În prealabil postat de orthodoxia.i.thanatos
Nu stiu ce legatura are intrebarea ta cu cele ce le-am scris eu, dar nu sint foarte surprins pentru ca tu esti un domn foarte dezechilibrat in idei. Nu de mult erai romano - catolic, apoi te-ai botezat la calendaristi, foarte convins ca o faci in credinta cea dreapta, dupa care, in mai putin de doua luni, oarecum ti s-a relevat adevarul si ai trecut la BOR. Doua saptamini mai tirziu ai inceput iarasi sa vorbesti ca un calendarist, iar asta-noapte, din motive care-mi scapa, ai devenit ecumenist. Astept cu interes urmarea...
Totusi, ca sa nu te las complet nesatisfacut, poftim niste citate din Leo cel Mare, din care rezulta cit se poate de clar ca s-au facut doar mirungeri asupra unor rataciti care s-au intors la Ortodoxie:
“8. Despre botezul ereticilor
Ci aceia care au primit botezul de la eretici, nefiind botezati mai inainte, sa fie confirmati prin punerea miinilor numai cu invocarea Sfintului Duh din cauza ca aceia au primit o forma de botez incompleta, fara putere de sfintire.”
(Papa Leo cel Mare in Scrisoarea 159)
“Intrebarea 18 – Cu privire la cei care vin din Africa sau Mauritania si nu stiu in care secta au fost botezati, ce se cuvine facut in situatia lor?
Raspuns – Acele persoane nu au indoieli in ceea ce priveste botezul lor, dar manifesta ignoranta cu privire la credinta celor care i-au botezat. De aceea si din cauza ca au primit forma de botez intr-un fel sau altul, nu trebuie botezati, ci sa fie adaugati catolicilor [ortodocsilor] prin punerea miinilor dupa invocarea puterii Sfintului Duh, ceea ce ei n-au putut primi de la eretici.”
(Papa Leo cel Mare in Scrisoarea 167)
|
Ai dreptate Orthodoxia! Pe langa ca sunt "dezechilibrat" sunt si "nebun"... insa un lucru il scoti din ecuatie: Adevarul! Degeaba incerci tu sa ascunzi bubele bisericii din care faci parte si sa strigi cu gura mare ca esti Ortodox cand realitatea nu e chiar asa de "perfecta" cum vrei tu s'o prezinti.
Sunt "dezechilibrat" pentru ca caut Adevarul vazand ca vin dintr-o lume unde minciuna este ridicata la rang de dogma. De asta nu pot sa inchid ochii, nu pot sa inghit ipocrizia si lucrurile pe care tu le numesti "barfe"!
Si ca sa'ti faci un mic update despre persoana mea, eu inca NU AM BOTEZUL ADEVARAT, CEL ORTODOX!
Si ca sa inchei draga frate, nu te mai arunca asa si nu mai incerca sa ascunzi mizeria sub "pres". Adevarul iese intotdeauna la suprafata, chiar si'n cazul bisericutilor voastre mici!
Cu respect, un dezechilibrat!