View Single Post
Vechi 01.01.2010, 19:11:30
eduardd
Guest

Implicit

Nu stiu daca sunt chiar in "ton" cu voi. Dar astazi la Liturghie vazand cum "nenea" de la Pangar scotea un cersetor afara din Biserica pentru ca mirosea urat..mi-am amintit ceva.
La pomana de 1 an a parintelui Teofan Merla (de la Cetatuia, Iasi) o crestina a scos afara un batran murdar ce indraznise sa se aseze la masa cu ceilalti.
L-a condus frumos pe scara, afara..si i-a spus, tu stai aici ca iti aduc sa mananci afara.
Pana a venit ea "batranul" a disparut iar in acea noaptea l-a visat pe duhovnicul ei.
I-a spus in vis dojenitor "Am venit si eu sa manac cu voi dar nu m-ai primit"..

Tot astazi spunea parintele la predica ca, omul nu este ceea ce vrea sa fie, nici ceea ce isi propune ci este insumarea faptelor sale.
De aceea spune asa frumos la rugaciune, "NU binele pe care vroiesc sa il fac, il fac ci RAUL pe care NU voiesc"..

Moartea sau Viata sta in mainile aproapelui nostru!!
Prin el ne mantuim sau ne osandim, fratilor. depinde de noi..

Vorbim de Iubire. Si eu vorbesc adesea dar tocmai mi-am dovedit mie insumi ( in primul rand) ca nici macar nu stiu ce inseamna.
Iubirea, spunea parintele la predica este sa NU clevetesti (astfel nu mai dai ocazia de sminteala), sa NU injuri ( nu dai ocazia de tulburare) sa NU defaimi (Dai ocazia sa fii urat sau sa urasti) sa nu minti ( nu dai ocazia celui de langa tine sa te judece) s.a.m.d..
Iubirea fratilor, nu inseamna sa dai un ban din buzunar si atat. Asta o facem poate de multe ori automat, fara sa simtim nici macar un dram de compasiune sincera fata de semen.
A da un ban usor este...dar a da IUBIRE greu lucru e.
Poate gresesc, poate pentru voi nu e asa..Dumnezeu stie, eu vorbesc in numele meu. Stie Stapana pe fiecare..

Va scriu acestea toate cu tristete... pentru ca tocmai eu... sunt cea care v-a adresat urarea:
Iubeste si fa ce vrei!
Da, faci ce vrei (in contextul ca, cel ce iubeste curat, sincer si crestinesc niciodata NU doreste raul nimanui) dar IUBESTI???

Last edited by eduardd; 01.01.2010 at 19:27:13.
Reply With Quote