Citat:
În prealabil postat de BogdanF2
Nu te grabi sa gasesti Adevarul in cateva saptamani sau luni. Important e sa vrei sa-L gasesti, cand vei fi pregatit, Dumnezeu ti-L va oferi. In cazul meu a durat vreo 2-3 ani.
Important e, cred, sa cauti "Ortodoxia inimii", cum spunea Pr. Serafim Rose, nu cea a perfectiunii formelor exterioare.
Sunt bune si formele exterioare, dar Dumnezeu se uita mai mult la inima omului. "Mila voiesc, iar nu jertfa", asa e scris in Biblie. Si fariseii erau aproape perfecti in practicarea formelor exterioare ale religiei iudaice, pacat insa ca inima lor nu era...
In concluzie, cred ca te-ar ajuta f.f.f. mult scrierile Pr. Serafim Rose, mai ales viata sa si scrisorile sale. trimise lui Alexey Young
Bogdan.
|
Ortodoxia e cea a Sfintilor Parinti, nici a inimii si nici a mintii! Cu alte cuvinte nu ceea ce ti se nazare ca simti sau crezi. A crede in Adevarul Sfintei Scripturi si a invataturii Sfintilor Parinti nu inseamna forma exterioara de manifestare a Credintei, ci insasi traire a esentei ei. Sa nu confundam ritualul cu invatatura despre Adevar!
Exemplul Pr. Rose, care a ales sa fie in Biserica, ti se potriveste perfect si tie.