Citat:
În prealabil postat de AteulCelRau
1.Deci ai citit sau nu?
2. Nu are voie ca nu-i lasa legea, iarasi raspunde la intrebare.
3. Crestinismul sa schimabt asa de mult in ultima suta de ani ca nu l-ai recunoeaste daca te-ai intoarce in timp.
4. Deci ii sustii chiar daca sunt niste jigodii de oamenii, si ipocriti pe deasupra?
6. Deci faptul ca biserica lua pamantul taranilo muritori de foame daor ca sasi umple burdihanele, iar faptul ca acel pamant era muncit de sclavi nu ti se pare cel putin detestabil?
6. Deci nu ti se pare ciudat ca un preot dadea cu scula intrun baiat, prin hainele preotesti desigur, si ca a profitat de inghesuiala sa nu fie vazut si sa nu poate fugi tanarul? E adevarat, n-a injurat, daor sa inrosit la fata ca racu si a coborat la urmatoare statie in graba.
7. Rostul era sa vad ce stie lumea despre pagani ca vorbesc de paraca inainte de crestinism oamenii se mancau intre ei si ca religiile anterioare erau nush abominatii cand ironic e ca sunt baza crestinismului mai mult decat biblia.
|
1. Am citit,am citit, ce crezi ca esti singurul care a citit?

2. Intrebarea nu isi are rostul, preotii nu pot intra in politica nici de ar vrea. Ti-am spus, sa dam Cezarului ce e al Cezarului. Deci nu, sa nu intre in politica e si parerea mea personala.
3. Risc sa raspund cu o alta intrebare: ai trait tu acum 100 de ani sa vezi ce era? I-ai citit pe Sf. Parinti? Eu am citit ceva si am vazut erau pe vremea aceea mai multi sfinti decat acum, mai multa credinta, mai multa frica de Dumnezeu. Intr-adevar, era altfel. Daca ai fi trait acum 100 de ani, nu ai mai fi avut aceste idei.
4. Eu nu stiu ce fel de oameni sunt. Eu ma vad pe mine si stiu cum sunt. Avem si uscaturile noastre, dracul isi baga coada peste tot si omul e slab si cade.
5. Nu sunt eu in masura sa judec lumea sau sa impart dreptatea pe pamant.
6. Ba da, mi se pare foarte rusinos, avem si noi uscaturile noastre, tot asa cum avem si sfintii nostri. In timp ce preotul acela dadea cu scula, altii faceau minuni si vindecau oameni. E un echilibru in toate, ce sa faci.
7. Acum tu ne faci proces de intentie.

este adevarat, crestinismul a preluat multe lucruri din antichitatea pagana, nu tot ce e paganism e rau si de aruncat la gunoi. Numai cate influente platoniciene se regasesc la Sf. Parinti, har Domnului! nu neaga nimeni ca s-a cladit crestinismul si pe mostenirea greco-latina.Trebuie discernamant si masura, tot anticii ne invata asta!