Subiect: Anonimatul
View Single Post
Vechi 06.03.2007, 22:24:36
Clausemi
Guest

Implicit

pr.Andrei
"CLAUSEMI
Nu stiu stiu de ce am ramas cu impresia ca tu ai incercat viata de manastire. De aceea, aproape ca ma jenez sa-ti spun eu ceea ce tu stii. De altfel, in cuvintele mele de mai sus se afla ceva raspunsuri la obiectiile tale.
As vrea, totusi, sa subliniez ca eu vorbesc cu persoane REALE chiar daca folosesc un mijloc de comunicare virtual. Nu vorbesc cu internetul! Internetul nu impune anonimatul, ci il face posibil mai mult decat alte mijloace. Nimeni nu te va impiedica sa te rogi chiar cand esti pe net, si nimeni nu va impiedica pe Duhul Sfant sa rodeasca rugaciunea ta in inima celui cu care faci un simplu schimb de idei.
Tu spui ca daca vrei sa comunici real trebui sa stabilesti o intalnire ca sa te poti cunoaste etc. Oare pe Hristos nu-l putem cunoaste real pentru faptul ca nu putem stabili cu El o intalnire fata catre fata? Eu cred ca posibilitatile duhovnicesti depasesc parametrii trupesti. Ceea ce spui tu se intampla, fara exceptie, cand un baiat vrea sa cunoasca o fata, si nu au odihna pana ce nu se vad. Si, cel mai adesea, chiar cu asta incep relatia. Poate ca tu visezi la ceva de vreme ce nu te-ai implinit in manastire.
Spui ca "virtualul este un anonimat". Ce intelegi tu prin virtual? Dar prin anonimat? Eu incerc sa gandesc crestineste. Nu am cerut nimanui, in mod public, sa-mi dea numele de familie, adresa, CNP-ul, fotografia. Pentru ca nu am avut si nu am in vedere perspectiva unei intalniri trupesti. Noi ne numim duhovnici si incercam sa traim duhovnicia, adica incercam sa depasim si aparenta realitate si "anonima" virtualitate prin puterea milostiva a Duhului Sfant. Asadar, sa dea Domnul sa ne intalnim in Reala Imparatie a lui Dumnezeu.

E simplu de tot: am propus asumarea ideilor in duh crestin prin semnarea cu numele de Botez sau, cel putin, prin folosirea unui nume de sfant pentru a ne pune sub protectia rugaciunilor acestuia. Poate nu te-ar deranja daca ti-as spune Claudia! Dar poti folosi si numele de rasofora."

Nu vreau sa va surprind dar chiar m-ar deranja sa-mi spuneti altfel decat m-am prezentat.
In alta ordine de idei...asa este,am incercat viata de manastire,o experienta trista dar adevarata pe care nu as dori-o nimanui in conditiile actuale...si,cu iertare dar trebuie sa precizez ca nu am cerut raspuns la obiectiile mele...cunosc raspunsurile inainte de-a avea obiectii...manastirea a avut grija sa ma formeze destul de bine in acest sens.
Referitor la comentariul despre Hristos,rugaciune si internet adaug ca fiecare avem propria opinie si propriul mod de a interpreta si asta nu inseamna ecluderea unei pareri in favoarea alteia...aici e libera exprimarea pt toata lumea.

In manastirea sau manastirile,asa cum se prezinta ele in marea majoritate la ora actuala, nu ai cum sa te implinesti spiritual...iar eu sunt convinsa ca cine merge din motivatie spirituala nu are nici o sansa,mai multe sanse pt a spori duhovniceste are ca mirean...iar rugamintea mea este sa nu incercati sa ma analizati...este foarte greu iar presupusul la adresa mea ma deranjeaza de vreme ce nu se bazeaza pe adevar...si sincer nu-mi doresc sa fac comentarii care nu fac subiectul acestui forum.
Reply With Quote